Érkezhet Buffy, a vámpírok réme rebootja?

Ki emlékszik még a fiatal Sarah Michelle Gellarre, mint Buffy? A tinilány napközben átlagos gimnazista volt, míg éjszaka a gonosz lények ellenfele. A befejezés óta eltelt tizenkilenc év, és nagyon úgy tűnik, hogy a vámpírok réme története ismét leporolásra kerülhet. Érkezik egy új Buffy?

1997-ben indult útjára Buffy, a vámpírok réme sorozat,  amely Joss Whedon producer és filmrendező munkája. A szériát egy azonos nevű mozifilm adta, amelyben egy lány olyan hatalmat kap, amellyel legyőzheti a vámpírokat és a démonokat. Ő a vadász, aki megmentheti az emberiséget. A hét évad alatt számtalan dolog történt, több veszély és tragikus esemény leselkedett Buffy-ra, illetve a szerelem is kihívások elé állította a lányt. Buffy Summers története a városa pusztulásával ért véget, de akár a jelenünkben valaki ismét magára öltheti a vadász szerepét.

Érkezhet a reboot?

Már többször felröppentek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy Sarah Michelle Gellar által megformált vámpírvadász sztoriját ismét leporolhatják. Akkor Buffy, a vámpírok réme már a huszadik évfordulóját ünnepelte a sorozat. Azóta eltelt öt év és ismét szárnyra keltek a pletykák, de a régi alkotót ért vádak beárnyékolták az eseményeket. Eszerint Whedon nem viselkedett megfelelően a forgatások alkalmával, amelyhez  több színész is csatlakozott, például a Cordeliát alakító Carisma Carpenter is. Úgy tűnik, azóta csillapodtak a kedélyek,  mert Joss Whedon is beszállhat az új éra megteremtésében, illetve hozzá csatlakozna Monica Owusu-Breen, Gail Berman, Fran Kazui és Kaz Kazui. A hírek szerint a Disney+ csatornája mutatná be az új Buffy-t.

A régi karakterek színészei támogatják az ötletet. David Boreanaz, aki Angel-t a vámpírt alakította, a következőket mondta: “Egy új generációt akarnak felkarolni, valami újat csinálni. Én mindenért odavagyok. Szerintem ez fantasztikus! Remélem, hogy hatalmas és sikeres lesz.” – majd hozzátette – “gyerünk, srácok, ez jó dolog! Nagyon örülök neki!” A visszatéréséről nem esett szó, de azt elmondta, hogy szerette ezt a műfajt.

Mire számíthatunk az új sorozatban?

Egyelőre nagyon kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy Monica Owusu-Breen milyen irányba tereli Buffy, a vámpírölő következő éráját, így nem tudjuk, hogy hű marad-e az eredetihez, vagy változatnak rajta. Egy Owusu-Breen egy tweet posztban elmélkedett.

“Csak egy Buffy van. Egy Xander, egy Willow, Giles, Cordelia, Oz, Tara, Kendra, Faith, Spike, Angel… Őket nem lehet pótolni. Joss Whedon zseniális és gyönyörű sorozatát nem lehet megismételni. Ne próbáld meg. De itt vagyunk, húsz évvel később… És a világ sokkal ijesztőbbnek tűnik. Szóval talán ideje lenne találkozni egy új Vadásszal…”

Ezen kívül elég szűkszavúan nyilatkoztak a történetről, de annyit azért elmondtak, hogy a mai világunkhoz hasonlóan sokszínű lesz, de próbálnak az eredeti sorozat aspektusaiból is szemezgetni.

Na és ki lesz az új Buffy? A válasz még várat magára, pedig  a hírek szerint a casting megkezdődött már. Az viszont biztos, Sarah Michelle Gellar egyértelműen kijelentette, hogy ő a vadász szerepére Zendayát választaná.

 

Ti örülnétek egy új Buffy sorozatnak? 

Hozzászólások