Sorozatok

Elstartolt a The Boys 3. évada

Rajongók legnagyobb örömére a The Boys idén visszatért nyolc vadonatúj epizóddal a tiszteletlen szuperhőseikkel és az ellenálló csoportjával. A sorozat immáron a harmadik évadjával szórakoztatja a nézőket.

Maga A fiúk című sorozat még 2019-ben látott napvilágot, Eric Kripke rendezésével Garth Ennis és Darick Robertson azonos nevű képregénye alapján. Ebben az alkotásban az úgynevezett szupikat ismerhetjük meg, akik a népszerű szuperhősök kínos karikatúráinak változatai. A különleges képességgel megáldott egyének nagy része teljesen máshogy van ábrázolva: egoisták, nárcisztikusak és olyanok, akik a hírnévérért és a pénzért cserébe szinte bármit megtennének. Ők nem az emberekért vannak, úgy gondolják, az emberek vannak értük és ez a sorozat kedvelőinek nagyon is bejön.

The Boys sztorija:

A történetben van egy ellenálló csoport, amit olyan emberek alkotnak, akik elvesztettek valakit a Szupik általi bűnüldözés vagy nem odafigyelés során. Rajtuk kívül pedig ott van a Hetek társasága, amit szuperhősök alkotnak. Ez a két banda áll egymással úgymond “háborúban”.

A sorozat első két évadja során végig néztük, ahogy a kissé félénk Hughie (Jack Quaid) csatlakozik a William “Billy” Butcher (Karl Urban) által vezetett titkos ellenálló csapathoz. Ők azok, akik folyamatosan harcban állnak Hazafival (Antony Starr), a világ legnépszerűbb szuperhőscsapatának szadista, Superman-szerű vezetőjével és a Hetek társaságával. Ez a két szezon tele van kínos, frusztráló, erőszakos és brutálisan véres jelenetekkel, de mindezt próbálják vicces monológokkal kedvezőbbé tenni. A folytatásban is valami hasonlóra számíthatunk.

A 2. évad elég csúnyán ért véget, de a június 3-án megjelent újabb három epizód ezt tovább fokozza. A szupik vezére még mindig a Vought Towerben tölti fényűző, de nyugtalan életét, mivel Maeve királynőnek (Dominique McElligott) megvan a hatalma, hogy megzsarolja őt és közutálattá tegye. Azonban Hazafi újabb szintet lép a ranglétrán, ugyanis egy Donald Trump-szerű figurává válik, aki a rasszista nacionalizmust szítja, hogy táplálja telhetetlen egóját és megszilárdítsa hatalmát. Mindeközben az ellenálló csapat, azaz “A fiúk” külön utakon folytatják, ráadásul Billy teljesen megváltozik, különleges ereje lesz.

A Hetek többi tagja is újra tündökölni kezd, Csillagfényt (Erin Moriarty) minden vád alól mentesítették és visszatér a szupik közé, akárcsak A-Train, azaz X-pressz (Jessie T. Usher). Szinte mindenki visszatér, aki életben maradt a második évad végén. Tehát ismét találkozhatunk majd Chace Crawford színésszel, aki Mélységet alakítja. Ő az a szupi, aki kommunikálni tud a vízi lényekkel. A Fiúk egykori ellenálló csapat tagjai is benne lesznek a harmadik évadban, mint Tomer Capone, aki Francit alakította és Karen Fukuhara, aki egy Kimiko Miyashiro nevű különleges képességekkel rendelkező néma lányt formálja meg.

Fontos kérdések a The Boys folytatásával kapcsolatban:

Billy Butcherből szuperhős lesz vagy szupergonosz?

Az előzetesben azt láttuk, hogy képességre tesz szert, de vajon mennyiben változtatja meg?

A szörnyeteg legyőzése érdekében te is szörny leszel? Szerintem ez az egyik legmenőbb dolog ebben az évadban, hogy minden karakter szembesül ezzel a választással. Meddig hajlandók elmenni? Milyen határt hajlandók átlépni hogy elérjék azt, amit el akarnak érni? A sorozat összes szereplője számára ez konfliktust szül és szórakoztató látni, hogy valójában ki kinek az oldalán végez – mondta Karl Urban az Entertainment Weeklynek.

A sorozat legnagyobb meglepetése Jensen Ackles becsatlakozása:

A The Boys szereplőgárdája kiegészül a Supernaturalból ismert Jensen Ackles színésszel, aki legendás szuperként, Soldier Boyként csatlakozik a társasághoz. Akárcsak Hazafi, mint Superman szatirikus megjelenése, Solider Boy a sorozat Amerika Kapitány paródiája lesz. Ő a világ eredeti szuperhőse, aki a második világháborúban is harcolt. Eric Kripke úgy írja le a karaktert, mint

a legelső szuperhős, aki megannyi humort és veszélyt hoz, ő a leges legelső rosszfiú.

Az eredeti képregényekben Soilder Boy a Hetek rivális csapatának, a Payback tagja volt. Eric Kripke showrunnerrel készített interjúk szerint a Payback nagy szerepet fog játszani a harmadik évadban (ez az első rész címe is).

Hogy mit gondolunk a harmadik évadról?

A legtöbben (nézők és kritikusok) szerették a megjelent epizódokat. Sokan azonban úgy gondolják, hogy a nagyszerű első évad után, a másodikban kicsit lejjebb adtak. A harmadik szezonban pedig inkább a komor, túlzott és morbid részletek jelennek meg, a vicces pillanatokat pedig elhanyagolták. Ez tette igazán élvezhetővé a The Boyst és nem pedig apokaliptikussá. Azt tudjuk, hogy a sorozatnak vissza kellett fognia a szexet, a kábítószert és a trágár szavakat, amelyek a képregényekben mind jobban megnyilvánultak, de ennek ellenére az első két évadban meg tudták oldani, hogy a véres és brutális jeleneteket, valamilyen szinten szórakoztatóvá tegyék. A behozott politikai történetszál sokak szerint felesleges és elrontja az egész műsort, amit eddig szerettek. Jelenleg így áll A fiúk szénája. A maradék hat epizód pedig hetente, péntekenként fog érkezni, bízunk benne, hogy ennél jobbal kecsegtetnek majd.

Végezetül még annyit, hogy  a harmadik évad megjelenése előtt bejelentették, hogy érkezik a 4. szezon is.

Ha esetleg nem lenne elég a The Boys sorozat, akkor ajánljuk nektek a The Boys: Diabolical című animációs antológia spin-offot, ami az Amazon Prime Video-n található meg – és az egyik epizód mélyen belemerül a Hazafi eredettörténetébe.

Hozzászólások