FilmekKönyvekMédia

Életveszélyes mém született a Madarak a dobozban mintájára!

Az internet olyan hely, ahol egymás után születnek és terjednek vírusként a sokszor rettenetesen veszélyes és túlságosan vakmerő kihívások és mémek. Az utóbbi idők csendje után, most is egy új őrültség ütötte fel a fejét. 

Josh Malerman Madarak a dobozban című regényében a Földet egy gonosz erő szállta meg, amire nem szabad ránézni, mert az ember meghal. Malorie éppen boldog, gondtalan életét kezdené meg gyermekeivel, mikor ez a titokzatos erő keresztülhúzza a számításait. Kénytelen menekülni, viszont az egész utat vakon, bekötött szemmel kell megtennie gyerekeivel, hogy ne essen bajuk.

A regényből már a Netflix is készített egy adaptációt Sandra Bullock főszereplésével. A film után azonban egy különösen veszélyes és őrült kihívás kezdett el terjedni a világhálón. A kihívott félnek a film és a könyv mintájára be kell kötnie a szemét és így kell végrehajtania különböző feladatokat. Ezek között akadnak olyan ártalmatlanok is, mint például tárgyak felismerése, de olyan hajmeresztőekkel szintén találkozhatunk, mint a mozgólépcsőzés vagy az autóvezetés, szintén vakon. Az Instagramon számtalan képet és videót találhatunk a témában #birdboxchallenge hashtaggel.

Az események odáig fajultak, hogy pár nappal ezelőtt már a Netflix is fontosnak tartotta felhívni nézői figyelmét, hogy álljanak le az efféle tartalmak gyártásával, mielőtt valakinek komolyan baja esik.

„Nem hiszem el, hogy ezt kell mondanom, de: kérlek, ne veszélyeztessétek magatokat a Birdbox-kihívással. Nem tudjuk, hogyan kezdődött ez az egész és bár értékeljük ezt a szeretetet, de a Fiúnak és Lánynak csak egy kívánsága van 2019-re, hogy ne végezzétek a kórházban néhány mém miatt” – írta posztjában a Netflix.

Hozzászólások