HírekMédiaSorozatok

Érkezik A boszorkányok elveszett könyve 2. évada

Az ősszel indult, nagy sikernek örvendő A Discovery of Witches, azaz A boszorkányok elveszett könyve az HBO által is sugárzott sorozat, már a második évaddal érkezik 2019-ben. Debora Harkness Mindenszentek trilógiáján alapuló történetéből a Sky csatorna készített tévésorozatot, amelyet idehaza az HBO-n láthatják a rajongók szinkronnal.

A boszorkányok elveszett könyve első évada 2018. szeptemberében indult, amelyet most összefoglalunk nektek. Diana (Teresa Palmer) egy ősi család leszármazottja, aki hosszabb idő után visszatér az oxfordi egyetemre, hogy előadást tartson a 17. századi alkímia kultúrtörténetéről, amelyet megszállottan tanulmányoz. Ekkor talál rá egy elveszettnek hitt könyvre, de ezzel együtt felhívja magára más lények figyelmét is, akik mindannyian a kéziratot akarják. Főleg egy több ezer éves vámpír, Matthew (Matthew Goode), aki fajuk eredetét kutatja, mivel attól fél, hogy ki fognak halni. Diana-t próbálja meggyőzni, hogy adja át neki az Ashmole könyvet, de ahogy a városban felbukkannak a démonok, vámpírok, boszorkányok, igyekszik segíteni a lánynak, aki eddig mélyen elnyomta boszorkányságát. Dianat barátai is elárulják, ő és Matthew pedig egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A tanács mindent megakar tudni Diana Bishopról, arról, hogyan tudta megidézni a könyvet.

A lány nincs tisztában erejével, megpróbálják őt felkeresni, de Matthew, édesanyja birtokára viszi, ahol védelmet élvezhet és aminek területére senki sem léphet be. Diana szerelmet vall Matthewnak, azonban férfi fél az érzéseitől, a jövőjüktől. Satu a fekete boszorkány tudni akarja, milyen hatalmas erő lakozik Diana-ban, ezért elrabolja. A varázslatot mindkét boszorkány túléli, de Satu legyengülve elmenekül, Dianat pedig Matthew és testvére menti meg. A lány egyre jobban felfedezi a magában lakozó erőt, amikor rájönnek, hogy végig meg volt igézve, erről pedig információt akarnak szerezni Diana boszorkány nagynénjeitől. A pár Amerikába utazik, ahol kiderül, hogy a szülei az Ukrajnai utazás előtt megigézték a kis Dianát, hogy ereje gyenge legyen, mire a magas rangú boszorkány Peter Knox megvizsgálja őt. Diana rájön, hogy az édesapja többször utazott a múltba, nénikéi pedig igyekeznek segíteni neki megfelelő módon használni az erejét. 

A feldühödött olasz vámpírlány, Juliette bosszút esküszik Matthew és Diana ellen, rájuk támad, mire Matthew halálos sérülést kap, Diana menti meg az életét, azzal, hogy engedi, hogy igyon belőle. Azonban a tanács úgy dönt, hogy elmegy Diana házához, hogy kérdőre vonják és megöljék őket. Diana és Matthew viszont a múltba készülnek.

Teresa és Matthew kapcsolata álomba illő, miközben a két karakter külön – külön is határozott és erős egyéniségek. Matthew Goode remekül formálja meg a távolságtartó, hűvös több ezer éves vámpírt, míg Teresa Palmer azt az egyszerű lányt, aki végül rádöbben milyen örökséget kapott, mennyire fontos, hogy használni tudja az erejét. A sorozat többi színésze is izgalmasan alakítja a rászabott karaktert, a sorozat fordulatossá és érdekessé vált.

A második évad is tartogat számunkra izgalmakat, hiszen Diana és Matthew a múltba csöppennek, ahol az Élet könyvét keresik majd. Itt találkoznak egy erős boszorkánnyal, aki  segít a lánynak irányítani az erejét.  A jelenben Satu, Knox és Domenico megpróbálják kideríteni, hogy mi is történt, miközben Diana nagynénjei: Sarah és Em, a híres boszorkányvadász Ysabeau de Clermont birtokán élnek. Marcus és Miriam pedig megpróbálják megvédeni Nathanielt és Sophie-t, aki egy démonbabával várandós.

Biztos visszatérők lesznek majd a két főszereplő mellett, Sarah Bishop (Alex Kingston), Emily Mather (Valerie Pettiford), Nathaniel Wilson (Daniel Ezra), Sophie Norman (Aisling Luftus) és a tanács tagjai is.

A sorozat nagy részét Walesben forgatták, a többit a Bad Wolf stúdióban Cardiffban. Jó hír a rajongóknak, hogy a Sky a második évad után egy harmadikat is tervez, úgyhogy még két évadon keresztül biztosan folytatódnak Diana és Matthew kalandjai.

 

Hozzászólások