FilmekMédia

Élet – kritika

Az Élet című vadiúj sci-fi mozi elég nagy fába vágta a fejszéjét. A földön kívüli életre találtak bizonyítékot a főszereplő asztronauták. Egy, a Mars bolygóról származó kezdetleges organizmust vizsgálnak, amelyről később kiderül, nem csak hogy nem kezdetleges, de emellé elég erős is.

Elsőnek azt szögezném le, hogy a 16-os karika mellé egy sejtbiológusoknak tilos, de legalábbis komédiaként felfogható alkotásról beszélünk. Az, hogy sem biológiai, sem fizikai szempontból nem reális a film, bőven elnézhető volna, tekintve hogy a műfaja science fiction. De ez  fikció helyett inkább igénytelennek hatott, mintha az írók (akik egyébként a Venom c. Filmet is írják) egy cseppet sem akartak volna értelmesnek hangozni.

Erről született egy érdekes teória is, miszerint ez a film a Venom előzménye. Érdemes utánanézni.

Maga a film erőssége a részletes látványvilág. Persze buktatók szintén voltak ebben, de azért elég kidolgozott, drámai volt. Például maga Kelvin, a marsi létforma külseje is lenyűgözőre sikerült. Magát a világűrt én többször is megnéztem volna, sajnos itt elmaradtak a drámai képek. Még az Utazók című, alapvetően romantikus űrfilmben is többet láthattunk belőle. A futurisztikus gépek, és az űrállomás egyébként korrekt külsővel bírt.

A karakterek nem igazán voltak kidolgozva, pedig olyan színészek kaptak benne szerepet, mint Ryan Reynolds, vagy Ariyon Bakare. Semmisek és klisések voltak, így például az édesapa akit vár haza a családja, a szerelő, akinek csak a kutyája hiányzik, és a tudós, aki nem vágyik vissza a Földre. A szereplők viselkedése és döntései kiszámíthatóak voltak, és bár a film összességében izgalmas volt, talán csak a vége volt kissé váratlan, de ha szeretsz mozizni, akkor neked nem lesz meglepő.

A film igazából a Dologra hasonlított, csak éppen űrbéli kivitelezésben, meg persze azzal az apró különbséggel, hogy SPOILER nem volt happy end. SPOILER VÉGE.

Hogy kiknek ajánlom a filmet? Pénzért szerintem senkinek. Várjátok meg, amíg elérhető lesz a neten, ha kíváncsiak vagytok, de a jegyre ne költsetek sokat.

Hozzászólások