Csillagőrző skinek és Invázió

Miután pár hónapja megjelent Lux Csillagőrző skinje a Legue of Legends nevű játékban, már sokan várták a folytatást. Nemsokára kijött Jinx, Poppy, Lulu és Janna is a fent említett kinézettel. A legújabb izgalmat pedig Syndra, Ahri, Miss Fortune, Ezreal és Soraka keltették. Az egész felhajtás ihletője a sokak által ismert mahou shoujo kultúra. Aki nem tudná mit jelent ez a japán kifejezés, annak is rögtön be fog ugrani, ha azt mondom, Sailor Moon, hiszen a szőkeség a csapatával és Lunával sokak kedvenc meséje volt kiskorában. Most pedig már a kedvenc számítógépes játékunkban is átélhetjük milyen megmenteni az univerzumot, illetve a csillagokat őrizni. 

Néhány skin, például Jinxé és Ahrié a varázslatos recall animáció mellé még új interakciókat is kaptak. Ők nyilván drágábban is ezért (1820 Riot Point, azaz RP), míg Ezrealnak és Lulunak megmaradtak a hagyományos táncai, így a skin 1350 rp.

Ha szerelmes vagy ezekbe a skinekbe (mint én), de nem engedheted meg magadnak, hogy megvedd őket, akkor se csüggedj! Szeptember 26-ig játszahtó az új PvE mód, amiben ötfős csapatokat alkotva kell végigvinnetek pár egyéni pályát. Hősként csak csillagőrző skinnel rendelkezőket lehet választani és a játék idejére mindenki megkapja a skint ebben a módban. A küldetések nem egyszerűek, hiszen felturbózott Kog’mawok, Cho’gatok és Vel’kozok ellen kell közdeni, és ez egyáltalán nem könnyíti meg a dolgot. Szerintem jó megoldás, hogy a PvP helyett kivételesen tényleg csapatban kell dolgozni, és nem számítanak a killek vagy az assistok. Nagyon meg kell dolgozni a győzelemért, sokszor már az első pálya is nehezen teljesíthető, a végén a bosst legyőzni pedig már majdnem lehetetlen.

A pályák rajzolása gyönyörű, nagyon jól adja a mahou shoujo hangulatot, a feladatok is kreatívak, habár egy huzamban a huszonötödik próbálkozás után már mindenkinek a könyökén jön ki a csillagfény, hogy megint nem sikerült és megint az a csillagfénnyel telibetoszott Vel’koz miatt haltatok meg mind.

Sok nehézség van a külön küldetésekkel is, és mindezért a megszokott zsetonokat kaphatjuk, amit vagy őrszemre vagy egy végeleges hextech hősre válthatunk be, ami mondhatni nagy hűhó semmiért. Talán sokan csak emiatt kezdték el a játékot az Invázióval, mégis szerintem felüdülés a sok PvP után valami teljesen új mod. Mindenképp megéri kipróbálni legalább egyszer.

forrás: http://www.surrenderat20.net, http://na.leagueoflegends.com/

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.