Borítót kapott Josh Malerman új regénye!

Már a vírus előtt hír volt, hogy a nagy sikerű Madarak a dobozban után itthon is megjelenik Josh Malerman másik, az előzőhöz kapcsolódó regénye a Malorie. Kicsivel később kiderült, hogy érkezik magyarul még egy regény tőle, méghozzá a Vizsgálat című, amihez azóta már borítót is kaptunk!

A borítót látva azt kell, hogy mondjuk a Fumax megint kitett magáért. A fülszöveget olvasva hangulatilag remekül illeszkedik a történethez és már olvasás előtt hangulatba hozza az embert. Sötét színek, rejtélyesen derengő köd, fenyőerdő, ezek mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az ember már előre egy kissé misztikus és feszült hangulatba kerüljön és alig várja, hogy kiderüljön milyen meglepetéseket tartogat számára ez a világ.

Ha a történetet nézzük, az már maga is rendkívül sötét hangulatú és rejtélyes. A fülszöveg szerint a világban a lányokat és fiúkat elkülönítik és egymástól függetlenül tanítják – olyannyira, hogy a gyerekeknek fogalmuk sincs arról, hogy létezik a másik nem.

Egyik főszereplőnk J, tanuló egy fiúiskolában egy erdő mélyén elzárva. Huszonöt társával együtt apjuknak gondolják tanítójukat és egymáson kívül más családot sohasem ismertek. Az intézetben mindenből igyekeznek a lehető legjobban felkészíteni őket: legyen az művészet, tudomány vagy atlétika. A megszokott mederben telnek a tanulók napjai, ám J egy nap gyanakodni kezd, hogy talán több van a fenyőkön túli világban, mint amit elmondanak nekik…

Eközben az erdő másik oldalán egy hasonló iskolában egy K nevű lány ugyanazokat a kérdéseket teszi fel. J soha nem látott lányt és K soha nem látott fiút, azonban mindkettejük élete hamarosan gyökerestől megváltozik. Mivel mindketten elkezdik furcsa iskoláik titkait vizsgálni, rövidesen valami még rejtélyesebbet fedeznek fel: egymást.

Vajon mi ez az egész? Miért titkolják a nemeket egymás elől? Miféle terveik lehetnek a felnőtteknek velük? Ezekre és még számos más kérdésre választ kaphatunk ebben az izgalmas és feszült hangulatú történetben.

Mi már nagyon várjuk és ti? Tervezitek elolvasni a kötetet? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások