Könyvek

Magyarországra is megérkezett a Pulitzer-díjas Arthur Less!

Andrew Sean Greer szatírája már hónapok óta a nemzetközi sikerlisták szereplője, melyre a New York Times, a Washington Post, és a USA Today is felfigyelt, mi több, szerintük az év egyik legjobb könyve!

A Pulitzer-díjas Arthur Less a napokban Magyarországon is megjelent, az Álomgyár Kiadó gondozásában. Az Arthur Less-szel Greer megpróbálja feltárni a korosodás, a szerelem és a siker kérdéseit egy bölcs és mély érzékenységgel átitatott nagyítón keresztül. A regény olyan kérdésekre keresi a választ, mint például, hogyan lettem felnőtt? Mi az a szerelem? vagy az Éreztem-e valaha?

Vicces, szomorú és zavarba ejtően érzelmes. A New York Times szerint gyakran bölcs regény.

A Toszkánában élő szerző, Andrew Sean Greer öt regényt írt. Ebből a The Confessios of Max Tivoli az év legjobb könyve volt a San Francisco Chronicle és a Chicago Tribune szerint. A számos díj közül a Pulizer-díj volt a legrangosabb, melyet 2018-ban kapott.

Andrew Sean Greer – Arthur Less

Ki mondja, hogy nem menekülhetsz el a gondjaid elől?

Arthur Less kevéssé sikeres regényíró, közel az ötvenhez. Egy esküvői meghívó érkezik levélben: a fiútól, akivel együtt volt kilenc évig. Arthur nem mondhat igent a meghívásra, túlságosan kellemetlen lenne. De nem mondhat nemet sem.

Kérdés: Miként úszhatná meg a kínos találkozót az exével?

Válasz: Úgy, hogy elfogadja a meghívást. Mégis mi rossz történhet?

Arthur majdnem szerelembe esik Párizsban. Szinte a vesztébe rohan Berlinben. Éppen csak elmenekül marokkóban egy szaharai homokvihar elől, aztán indiában találja magát egy keresztény központban. Az Arab-tengernél épp azzal az emberrel fut össze, akit olyannyira szeretett volna elkerülni. És mindeközben ott van az első szerelme.

És az utolsó is.

Andrew Sean Greer Pulitzer-díjat nyert nemzetközi sikerkönyve egy ragyogó szatíra egy amerikairól külföldön, az időről való töprengésről és az emberi szívről. Egy keserédes, humoros és romantikus regény az elvesztett lehetőségekről, a tehetség kiteljesedéséről, felfedve a saját közös emberi komédiánkat. Romantikus regény az elvesztett lehetőségekről, egy író tehetségének csúcspontjáról, felfedve a saját közös emberi komédiánkat.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?