10 idegesítő dolog a filmekben

1, Mi ez a hang? Nézzük meg! 

Ki nem állhatom, hogy ha van egy film és valami zaj történik, utána indulnak megnézni, mi az. Oké, ez általában nálam is így szokott lenni, természetes emberi reakció, de mi az anyám kínjáért játsszák ezt be a létező összes horrorfilmben? Tök elcsépelt, főleg az, hogy szinte MINDIG egy baseball ütővel indulnak útra. Az olyan átlagos cucc az amerikaiaknál mint teszem azt egy váza? Na meg a szexi Victoria Secret fehérnemű se maradhat le.

2, Gyilkos vagy? Ugyan miért halnál meg?

Szintén a horrorfilmekben történik az a csodálatos dolog, hogy a film végső tíz percében van a legizgalmasabb jelenet. A főhősünk nagy árakat fizetve, a családját megezredelve ugyan, de túlélte a támadásokat. Se Freddy Krueger, se a baltás gyilkos, se Annabell vagy az Onibaba, mindenki meghalt. Ja mégsem. Az utolsó utáni pillanatban feléled a halott kaszás és bumm. A maradék szereplőgárdát is kicsinálja, biztos ami biztos. Jó, talán valaki életbe marad, hogy a Rémálom az Elm utcában megérje a hetedik részét is.

3, Kedvenc szereplő? Ugyan kérlek, öljük meg!

Mindig, de mindig az van, hogy szimpatikussá válik egy szereplő, teljesen megkedvelem, csak rá várok, mikor fogják újra mutatni. Hát nem ő hal meg? Vegyük például a Walking Dead-et. Már az első évadtól kezdve akárhányszor megkedveltem egy szereplőt, szinte még abban a részben megették a zombik. Tegyétek össze a kezeteket és mondjátok a szemembe, hogy az esetek nagy többségében ez nem így van.

4, Kedvenc színész, és a mellékszereplők.

Felbukkan a vásznon Ansel Elgort és egyből megdobban a szíved úgy örülsz neki, aztán rájössz, hogy csupán csak a bicepsz/tricepsz, franc tudja micepszén lévő sárkányos tetoválását fogja mutogatni édes vigyorával együtt kemény kettő percen keresztül. Elkeserítő.

5, Kitalált galaxis? Csupán csak egy éghajlata van!

Miért, kérdem én, miért van az, hogy ha valami drámai esemény történik éppen, CSAK EGY ÉGHAJLAT VAN az aktuális helyen? Vagy beléd fagy a végtermék is, vagy leolvad rólad a jövőévi bőrfelületed és váltja fel azt egy kiló homok? Próbáljátok csak kimagyarázni nekem, úgyse fog menni.

6, Tökéletes élet, amíg…

Az első pillanattól kezdve unottan nézem végig az olyan filmeket, amik úgy kezdődnek, hogy ‘Rebekának remek állása volt, csodálatos férjjel, nyolcvanöt gyerekkel, egészen addig, amíg meg nem történt AZ A BIZONYOS DOLOG’. Ugyan kérlek, mi az, hogy tökéletes élet? Főleg ez a sabloncselekmény… áh… ez alapjába véve is felbosszant.

7, Robbanások, autóüldözések még sincs halott…WTF?

Egy tucatnyi filmet láttunk már, ahol az autók mindig hatalmas lángokkal vegyítve felrobbannak, vagy húsz másikon keresztül esnek, esetleg hatalmas szörnyek lepik el a várost, DE senki se hal meg. Vagy ha igen, akkor az tuti hogy a kedvenc szereplőd lesz. Ismét.

8, Minden filmbe kell egy hisztis liba, bosszantó karakter.

Legyen az film vagy sorozat, mindig tesznek bele egy idegesítő, hisztis libát, akit szíve szerint az összes néző, hatalmas íveléssel kirúgna az ablakon. Tulajdonképen őt senki se tudja, minek tartják a sorozatban, ha teszem azt közben a fél forgatóstáb kihal, de ő még mindig életben van! Vagy csak úgy alapjába véve amúgy is.

8, Szünetek.

Legyen az hatásszünet a film/sorozat alatt vagy a sorozatok közti eltelt idő. Az idegőrlő várakozás mindig úgy feltud csigázni, adott esetben bosszantani. Hosszú ideig kattog még rajta az ember és wáá.

9. Üldöznek? Se baj, itt egy felvonulás!

Szinte az összes amerikai filmben ha valamilyen üldözés folyik, mindig találsz egy felvonulást vagy dugót, amibe könnyen elvegyülhetsz. De tényleg. Nem kamuzok, nézz meg bármilyen akciófilmet.

10, Szellőzőrendszer.

Elfogtak és meg akarsz szökni? Vagy csupán beakarsz törni valahova és biztonsági ablakok vannak, amiket nem lehet kinyitni? Ott a szellőzőrendszer, ahol maximum csak a dugulást veszik észre mint a Garfield filmben és kifújatnak. Mindig mindenki a szellőzőrendszerben mászkál és senkit se kapnak el, még akkor se, ha hatalmas zuhanás kíséretében érkezik meg az aktuális helyiségbe. Ja, és sohase tévednek el az alagutak rengetegében.

+1 Űrben a hangeffektek.

Most tuti nagyon okosnak fogtok gondolni, de ezt a fizikazsenik se fogják tudni cáfolni. Ez bár nem idegesítő dolog, mégis mindig fennakadok rajta. Szóval ugye van az űr, ahol nincsen levegő – vagy mi a halál -, ami azt jelenti, nincsen a hangnak közvetítő közege. Klasszikus hiba, ami szerintem amúgy senkit se zavar, de engem azért mindig elgondolkoztat.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?

4 thoughts on “10 idegesítő dolog a filmekben

 • 2015-10-13 at 18:15
  Permalink

  Igen ezek valóban nagyon idegesítőek, és én is mindig csak forgatom rajtuk a szemem, de ha belegondolsz, ha nem így történne, nem lenne cselekmény:D
  Például amikor van egy gyilkos, és három ember szalad előle, pedig ha belegondolsz, simán legyőzhetnének, de nem, ők menekülnek, amíg el nem szakadnak egymástól.
  Vagy a tipikus eset, mikor az áldozat szalad az erdőn keresztül húzódó úton, a kocsi elől, és még véletlenül sem vetné be magát az erdőbe, ahol esetleg lenne némi esélye. Nem ő megvárja míg elütik.
  Vagy mikor harcol a gyilkossal, leüti, az elájul. Most mond meg, te nem vernél még rá párat, hogy biztos a földön maradjon? Vagy akkor legalább kötözné ki a gyilkost, biztos ami biztos. De nem, te amint leütötted azonnal elszaladt. A gyilkos meg egyértelműen felébred rá 2 másodpercre. xdd

  Reply
 • 2015-10-15 at 08:46
  Permalink

  Hmm, milyen igazad van. 😀
  Semmi kreativitás bennük. De ki tudja, lehet csak szeretnek futkározni! 😀

  Reply
 • 2016-07-11 at 10:11
  Permalink

  Hali!

  Ezek engem is szoktak irritálni. De amit hiányolok, hogy nem tettél bele, az a "kötelező szerelmi szál/háromszög", ami a filmek 99%-ában benne van, akár kell, akár nem. Na, az engem módfelett tud irritálni, ha a szerelmi szálnak köze nincs a cselekményhez, nem is kéne bele, de beleerőszakolják, mert ugye anélkül nem film a film. És persze a főszereplő csaj/srác a végén megkapja a kiszemelt hímet/nőstényt.

  Reply
 • 2016-07-11 at 17:10
  Permalink

  Szia Andro!

  Igen, igazad van, ezt tényleg nem írtam még bele, de ami késik nem múlik. Tényleg unalmas az, hogy minden vígjáték háromnegyedénél összevesznek, aztán a végén összejönnek, de ez is egy műfaj… Viszont a totál fölösleges szerelmi szálakat én sem fogom megérteni.

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .