Zeneajánló – Bad Wolves

A Bad Wolfes együttes viszonylag friss formációnak tekinthető az amerikai metálzenekarok világában. A banda 2017-ben alakult meg, öszesen öt taggal. Doc Coyle, Chris Cain, Kyle Konkiel és John Boeckli a zenéért felelősek, míg Tommy Vext az énekes szerepét tölti be. A menedzserük személye szintén nem ismeretlen a műfaj rajongói számára, ugyanis a Five Finger Death Punch magyar származású gitárosa, Báthory Zoltán egyengeti az útjukat.

Legelső – egyben bemutatkozó – daluk a „Learn to live” címet kapta, amelyet 2017 májusában adtak ki. Ugyanezen év novemberében a második szerzeményük, a „Toast to the ghost” is megjelent. 2018-ban egy sajnálatos tragédiának köszönhetően a csapat neve egyik pillanatról a másikra világszerte ismertté vált. Harmadik számuk az 1994-ben megjelent The Cranberries sláger, a „Zombie” metál feldolgozása lett. A tervek szerint maga az eredeti előadó, Dolores O’Riordan is részt vett volna a projektben, és közösen énekelték volna fel a dalt. Az énekesnő tragikus halála miatt ez sajnos nem következhetett be, így az együttes végül nélküle készítette el. A Bad Wolfes a dalhoz készült videóklippben méltón emlékezett meg az elhunyt énekesnőről, ami nagyon rövid idő alatt, hatalmas nézettségre tett szert. A zenekar a szám bevételét Dolores gyermekeinek ajánlotta fel. A sajnálatos esemény miatt a banda nevét rengetegen megismerték, így többen komolyan felfigyeltek a munkásságukra.

A következő számuk megjelenésekor, már népes rajongótábort tudhattak maguk mögött. A „Remember when” 2018 nyarán került kiadásra, és az énekes, Tommy Vext életének egy nehéz időszakát meséli el. A kisfilm egy szívszorító történetet mutat be, amiben egy fiatal drogos férfi életveszélyesen megsebesíti saját testvérét. Mint ahogyan azt a videóklippből megtudhatjuk, ez az eset 2010-ben valóban megtörtént. Az énekesre saját ikertestvére támadt rá, akit 2012-ben 17 év börtönre ítéltek gyilkossági kísérlet miatt.

A Bad Wolfes mindezidáig két stúdióalbumot adott ki. A Disobey 2018 májusában jelent meg, és összesen tizenhárom dalt találhatunk rajta. A N.A.T.I.O.N. névre keresztelt második lemezük viszonylag friss, ugyanis október 25-én jelentették meg. Az előző koronghoz képest eggyel kevesebb számot kapunk, ugyanakkor a minőség ugyanolyan, akárcsak az előzőnél.

A legfrissebb videóklippjük szintén nemrégiben került fel a YouTube-ra, „Killing me slowly” című dalukhoz. A szívhez szóló kisfilm egy megcsalás történetét mutatja be, és legfőképp arra helyezi a hangsúlyt, egy ilyen csalódás után milyen nehéz újra összerakni magunkat.

Az együttesnek mindenképp érdemes adni egy esélyt, még akkor is, ha egyébként nem vagyunk a műfaj rajongói. Vannak lágyabb, és keményebb dalaik, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A szövegeik és maga a hangszerelés szintén minőségi munkának tekinthető. Ha valaki kedvet érez hozzá, 2020 februárjában akár személyesen is megnézheti a srácokat, ugyanis a Five Finger Death Punch egyik kísérőzenekaraként, fellépnek majd Budapesten.

Hozzászólások