Filmek

Véget ért a Csókfülke franchise

A Csókfülke trilógia egy 2018-ban indult amerikai romantikus vígjáték, amelyet Vince Marcello írt és rendezett. A három részből álló film Beth Reekles 2012-es azonos című regénye alapján épült fel, amely eredetileg a Wattpadon jelent meg. A főszerepben Joey King (Elle), Jacob Elordi (Noah) és Joel Courtney (Lee) látható.

A The Kissing Booth első része 2018. május 11-én jelent meg a Netflixen, amely hatalmas sikert hozott a streaming szolgáltató számára. Bár a kritikusok nem kedvelték a filmet, a nézők azonban falták minden részét. Többször került a legnézettebb listák élére és a Csókfülke összes részének az újranézése garantált volt.

Hogy miről szól a Csókfülke franchise?

Elle szerelmi viszonyáról, amit rengeteg drámával megfűszereztek és egy kis klisével is társítottak. Tehát az első részben megismerkedhetünk Elle-vel, aki egy furcsa, későn virágzó tinédzser és az első igazi kapcsolata a suli rossz fiújával, Noah-val kezdődik. Azonban van egy bökkenő. Ez a kapcsolat veszélybe sodorja a legjobb barátjával kötött “szerződését”, aki egyébként Noah öccse, Lee. A titkolózás, az árulás, a szerelmi csalódás lesz a történet középpontjában és az, hogy Elle hogyan oldja meg a problémáit.

Egy igazi középiskolás romantikus tinidráma az első rész, de mégis élvezhetővé teszi a filmet az, ahogy a színészek előadják. Bár Joel és Jacob nem tartoznak a legjobbak közé, de jól alakították a karaktereiket. Joey viszont nagyon ügyesen játszotta Elle szerepét, amit a kritikusok is dicsértek. Vannak a kiszámítható jelenetek, de vannak benne olyan részletek is, amire talán az ember nem számít.

A Csókfülke 2-ben, ami 2020. július 24-én jelent meg, csatlakozik a főszereplők közé Taylor Zakhar Perez, Meganne Young, valamint Maisie Richardson-Sellers. A történet ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. Noah a Harvard-ra megy, míg Elle az utolsó évet tapossa a középiskolában és azon gondolkozik, hogyan tovább. A legjobb barátjával megállpodást kötöttek, hogy melyik iskolába mennek, de ott van már neki Noah is, aki a Harvardon tanul. Dráma, dráma hátán és persze klisé, ezen nehéz döntések mellett még a végzős évben ismét rázúdul Elle-re a csókfülke terhe.

A Csókfülke franchise harmadik része 2021. augusztus 11-én jelent meg a Netflixen. A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt és megválaszol néhány elhúzódó kérdést: követi barátját, Noah-t a Harvardra, vagy betartja a legjobb barátjának – és Noah testvérének – Lee-nek tett ígéretét és elmegy vele a Berkeley-be? Miért van újra képben Marco és Chloe, ha nem bonyolítják tovább a dolgokat? Elle képes boldoggá tenni mindenkit maga körül? Vajon mi lesz Elle történetének a vége? Sírni fogunk, vagy boldogan zárul le? Ezekre kapunk választ az utolsó részben, amit a nézők szintén nagyon-nagyon szerettek.

A kritikusok a The Kissing Booth történetét és témáit klisésnek tartották, a nézők azonban nagyon szerették mind a három részt. Továbbá mindenki elismerte Joey King alakítását, aki sikeresen elnyerte a 2019-es Kids’ Choice Awards-on a kedvenc színésznek járó díjat. A legtöbb ember szerint nagyon jól játszotta Elle szerepét és remek kritikákat kapott.

Pár érdekesség a filmmel kapcsolatban:

  • Jacob és Joey a filmnek köszönhetik kapcsolatukat, de nem tartott sokáig, ugyanis kiderült, hogy szakítottak. A filmet ennek ellenére tovább, profiként kezelve folytatták.
  • Jacob az Eufória című sorozatban is szerepelt, Zendaya mellett.
  • A filmbéli Elle és Lee születésnapja megegyeznek a könyv írónőjének születésnapjával.
  • A Csókfülke franchise rajongóinak van egy közös nevük: #kisssquad.
  • A Flynn testvérek anyukája biztos sokaknak ismerős lehet, hiszen a Riverdaleben játszik még komolyabb szerepben. Ő alakítja Mary Andrewst, K.J Apa karakterének, Archienak az anyját.
  • Dél-Afrikában és Los Angelesben forgatták a részeket.
  • Joey volt a leghíresebb a színészek közt, rengeteg sorozatban és filmben is látható volt korábban (például Démonok között, Óz a hatalmas, Fargo, de még Sabrina Carpenter egyik videoklipjében is feltűnt.)
  • A második rész filmzenéi különféle indie pop dalokat tartalmaz.

Na és, hogy a kiknek ajánlanám? A The Kissing Booth egy könnyen fogyasztható, szórakoztató franchise, amit azoknak ajánlok, akik nem a komolyabb témákkal foglalkozó alkotást keresik, hanem csak egy olyan kikapcsolást hozó esti filmet, amin nem kell a részletekre figyelni, csak nézni kell és élvezni.

Hozzászólások