BudapestKultúraTea és kávéházak

Teáztunk! – Vörös Oroszlán Teaház

Budapesti teatúránk első állomásául a Jókai utcában található Vörös Oroszlán Teaházat választottuk ki. A teaház dizájnjával hűen igazodik Szepes Mária névadó regényéhez, ugyanis igazi ezo-barlang hangulatot áraszt magából.

Nem csupán az ízletes és széles teaválaszték miatt érdemes belátogatni a Vörös Oroszlánba, ugyanis a hely lehetőséget nyújt arra, hogy a fogyasztásunk mellett ingyen kipróbálhassuk az oxigénbár-részleget, illetve arra, hogy a pultnál megvásárolhassuk az éppen fogyasztott, még teafű állagú megfelelőjét is.

A teázó emeletén lehetőség van a kávézóasztalok mellett leválasztott szeparékban is helyet foglalni. A Lótusz névre hallgató szeparétól kezdve – 2-3 fő számára elegendő –  megtalálható ott Síva, Pandóra és Barlang névre hallgató szeparé, ami akár 15 fő befogadására alkalmas, ezzel lehetővé téve, hogy egy nagyobb csoport is helyet tudjon foglalni. A levegő egyáltalán nem fülledt, a hangulat magával ragadó és randihelyszínnek is tökéletes.

A százféle teát kínáló Vörös Oroszlán már több, mint tíz éve igyekszik megőrizni hangulatát, amivel mára már nagy népszerűségre tett szert. A teaház különböző rendezvényeknek ad otthont, amikről a facebook oldalukon rendszeresen értesülhetnek az odalátogatók.

A kínálatban helyet kapnak a teák mellett kávék, limonádék, illetve különféle nassolnivalók, mint például a melegszendvicsek vagy a sütemények, csokoládék. Az árak többnyire 400-1000 Ft körül mozognak, teljesen reálisan, a kiszolgálók pedig kedvesek, gyorsak.

Különlegessége bár a hangulatában rejlik, ám ahogy fentebb is említettük, lehetőség van a teák és kávék fogyasztása mellett a földszinten édességek, teák, valamint teázási kellékek megvásárlására is.

Vörös Oroszlán Teaház
Cím: 1061 Budapest, Jókai tér 8.
Nyitvatartás: H-P.: 11.00 – 21.00
Elérhetőség:
 http://vorosoroszlanteahaz.hu/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?