Könyvek

Sorozat készül Jami Attenberg regényéből!

Jami Attenberg legújabb regényében, a Családom és más nehéz falatokban a családi kapcsolatokra és azok feszültségére helyezi a hangsúlyt. A több mint 10 nyelvre lefordított családregény idén tavasszal jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában.

Az írónő nevét azért is éri meg megjegyezni, mert hamarosan készül az All Grow Up című kötetéből a sorozat, természetesen Attenberg közreműködésével. A kiadó biztosított minket, hogy a regény hamarosan megjelenik nálunk is, így arra se kell sokat várni.

Addig is íme a Családom és más nehéz falatokból egy kis ízelítő, amely most 15% kedvezménnyel vásárolható meg az Alexandra kiadónál:

Edie és Richard Middlestein harminc éve osztják meg egymással szerény családi fészküket Chicago egyik külvárosában. Kapcsolatuk azonban korántsem idilli; mióta a gyerekek kirepültek, szinte mindennaposak az elképesztő indulattal vívott veszekedések, a helyzetet pedig súlyosbítja Edie étkezési zavara. Az asszony egyetlen öröme, cselekedeteinek legfőbb mozgatórugója az étel, minél több és minél zsírosabb, annál jobb. Az orvosok jóslata nem túl biztató: ha Edie nem változtat sürgősen az életmódján, az éjszakai lakomák és a gyorséttermekbe tett titkos kiruccanások hamarosan végezni fognak vele.

Miután Richard úgy dönt, elhagyja a feleségét, gyermekeikre, a megrögzött szingli, mogorva Robinra és a könnyelmű Bennyre, valamint Benny feleségére, a rendmániás Rachelle-re hárul a feladat, hogy megmentsék Edie életét. De meg lehet-e vonni az étkezés örömét attól, akinek a habzsolás jelenti az egyetlen igazi boldogságot?

Jami Attenberg gyengéd együttérzéssel és intelligens humorral átszőtt regénye felkavaró éleslátással mesél azokról a családi konfliktusokról és magánéleti nehézségekről, amikkel mindannyian szembesülünk mindennapjaink során.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?