Könyvek

Rebecca Fleet – Múlt ​kölcsönbe

Az Álomgyár kiadó számos thrillert is tartogat az olvasók számára a romantikus regények mellett. Ilyen volt például A lány aki visszatért vagy éppen a legfrissebb olvasmányunk, Rebecca Fleettől a Múlt kölcsönbe.

Caroline és Francis a történet elején úgy döntenek, lakást cserélnek egy idegennel annak érdekében, hogy újra egymásra találjanak a nehéz idők után. Házasságuk ugyanis nem mindig volt tökéletes, Francis az idők során gyógyszerfüggővé vált, ami kihat a családjával való kapcsolatára is. Eltávolodik feleségétől, dühkitörései vannak és szeretteit mintha egy ködön keresztül látná. Caroline a vigaszt Carl nevű kollégájában találja meg, akivel lassan szerelembe esnek. A sok rossz azonban nem szakítja szét a házaspárt. Úgy gondolják, a lakáscsere jó lehetőséget biztosít arra, hogy fiúktól távol, kettesben töltsenek egy kis időt, és újra egymásra hangolódjanak.

A házba belépve viszont teljesen váratlan dolog éri őket. A ház szinte teljesen üres, semmi otthonosság nincs benne. A bútorok csak minimális számban találhatóak meg, személyes tárgy pedig egy darab sincs. Az egyetlen életjelet a házban a fürdőben található növény adja, ami Caroline-t felzaklatja. Ám ahogy telnek a napok, még több furcsaságba ütköznek. Ilyen például a szomszédban lakó hölgy, Amber. A nő kitüntetett figyelmet fordít Caroline-ra, kávézni hívja és egyre többet bukkan fel náluk, beszélgetéseik során pedig kiderült, hogy párja éppen abban az egy hétben utazott el, amíg Francis és ő kikapcsolódni tértek oda.

A regény több szálon fut és ér össze egy egésszé. Nyomon követhetjük Caroline életét és az ő visszaemlékezéseit, valamint Francis gyógyszerfüggőségét és annak borzalmait. Mindemellett időnként egy harmadik szemszöget, egy ismeretlen ember gondolatait is megismerhetjük.

Összességében nekem ez most nem tetszett annyira. Nem kaptam választ a kérdéseimre, mint például hogy Francis miért lett gyógyszerfüggő, Caroline pedig végig unszimpatikus maradt számomra, holott azért volt oka annak, ami miatt máshol kereste a vigaszt. A thrillereknél szeretem az izgalmat, a feszültséget, a cselekmény pörgősségét, a rejtélyeket. Sajnos itt viszont ezek némelyike nálam igencsak hiányzott, a történet ugyanis egy idő után kiszámítható volt. Sokkal inkább a pszichológiai háttér, a lélektani részek és a romantikus elemek azok, amik előtérbe kerültek, és mélyen magába szippantja az olvasót. Mindezek ellenére gyorsan lehet haladni a regénnyel, mert az írásmódja gördülékeny és jól ki van találva.

A kötetet azoknak ajánlom, akik szeretik a lélektani regényeket, mert ez a történet nem lesz cselekménydús. A történet a három szemszög miatt lassan bontakozik ki előttünk, de akik szeretnek elmélyülni a pszichológiában, a családi drámákban, azok biztosan élvezni fogják. Akik pedig szeretnek gondolkodni a könyveken, azok is, mivel rengeteg kérdést vet fel, amik az olvasás végeztével is ott lebegnek felettünk.

A recenziós példányért köszönet az Álomgyár kiadónak!

borítókép forrása: x

http://www.ahmagazin.com/konyvek/kategoriak/romantikus/budai-lotti-a-%e2%80%8bnyugati-szereto-a-szamuraj-lanya-1/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?