MédiaSorozatok

Pilotkritika – Kezdett az NBC misztikus drámája

Nem gondoltam volna, hogy idén ősszel találok még olyan sorozatot, amibe ennyire beleszeretek. Az NBC sosem volt a kedvenc csatornáim egyike, nem is tudom, hogy néztem-e hosszú távon tőlük valamit. Ám ez most megváltozott. Az idei újoncuk, a Manifest, meghozta a várva várt sikert! Josh Dallas neve nagy húzóerő volt számomra, hiszen az Once Upon a Time kapcsán évekig láthattam a képernyőn. Most ebben a drámai szériában kapott főszerepet, aminek különösen örültem. De lássuk inkább, hogy miről is szólt az első epizód!

A történet szerint egy repülő légörvénybe kerül, majd ezt követően megpróbál leszállni a földre. Nem engedik őket a városi reptéren leszállni, egy másik helyre irányítják őket. Itt rendőrök, tűzoltók, kommandósok és számos védelmi ember várja őket.Kiderül ugyanis, hogy a bolygón eltelt öt év, ám a gép utasai számára csak alig pár óra. Vajon lehetséges ilyesfajta időugrás? Milyen következményekkel jár ez az emberek életében? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapunk választ a sorozat kapcsán.

Michaela és Ben testvérek, ők ketten és Ben fia, Cal is a repülőn volt. Olive az édesanya, illetve lányuk egy korábbi géppel utazott haza a nagyszülőkkel. Cal súlyos leukémiás beteg, akinek csak hónapokat adtak az orvosok, ám számára sem telt az idő, így most öt évvel később számos lehetőség merült fel az orvostudományban, amivel segíteni tudnak a kisfiún. Vajon túléli ezt az egész drámát? 

Michaela korábban menyasszony szeretett volna lenni, ám a párja azóta tovább lépett. Ezt a nő persze nehezen viseli, de elfogadja. Nekem kicsit szeleburdi, nem sikerült kiismerni egy részt követően. Ehhez az is hozzátehetett, hogy hangokat hall az eset óta. De nem csak ő, hanem Ben is. Egy komoly rendőrségi ügy végére is járnak, amely csak még jobban összezavarja a hőseinket. Miért hallják ezeket a hangokat? Hogy sikerült rájönniük erre a bonyolult ügyre? Biztos vagyok benne, hogy ezekre is hamarosan választ kapunk.

A nézettségre nem lehet panasz, hiszen több, mint 10 millió nézőt ültetett a tévék képernyői elé az első rész. Josh Dallas, Melissa Roxburgh, Athena Karkanis – aki az egyik orvost formálja meg és szintén a repülőn ült az eset során –, J.R. Ramirez, Luna Blaise és Jack Meesina főszereplésével készült el tehát az NBC nagysikerű újoncca. Nézzetek bele ti is! Nem fogtok csalódni!

Hozzászólások