Pilotkritika – Daredevil

A minap kaptam egy sorozatajánlást a Netflix egyik régebbi alkotásáról. A Daredevil című szériából három évad és 39 epizód készült, színészek között pedig olyan nevek szerepelnek, mint Charlie Cox, Deborah Ann Woll és Elden Henson

A Fenegyerek egy amerikai sorozat, amely a Marvel univerzum részét képezi. A történet egy 9 évesen megvakult férfiról szól, aki felnőttként úgy dönt, hogy “hősként” megvédi a várost sajátos stílusával. Matt a saját feje után megy és leszámol minden gonosztevővel, de nem akármilyen módon. Felmerülhet a kérdés, hogy miként oldja meg a harcot, hiszen jó ideje nem lát. Nos, a sorozat erre is kitér.

Az első részben megismerkedünk Matt-tel, illetve Elden-nel, akik egy furcsa ügyet vállalnak el. Az ügyvédként dolgozó páros első védence Karen Page, akit gyilkossággal vádolnak. A lányt rövid úton engedi ki a zsaruk, hiszen egy börtönben töltött éjszaka során megpróbálják megölni. Persze nem sikerül, így Murdock és Nelson azonnal kérvényezik Karen szabadlábra helyezését. Mivel nincs hova mennie – legalábbis biztonságos helyre semmiképpen –, így Matt kanapéján köt ki. Már az első éjszaka próbál az ügy végére járni és visszatér a tett helyszínére, ahol ismét megtámadják. Ekkor jön képbe a Fenegyerek, aki ismét segít neki épségben megúszni.

A pilot tehát felvázolja mindazt, amiről a sorozat szól. Éjszakai harcok, sötétség, gyilkosság, hősködés és még miegymás. Az alkotást a Netflix 18-as karikával látta el, de már az első 50 percből kiderül, hogy nem véletlen. Nem egy romantikus hőssztorit kapunk, mint a CW-s sorozatoknál, ez azoknál sokkal mélyebb és még az életről is levisz. Az biztos, hogy kell hozzá egy bizonyos hangulat.

A színészek kapcsán érdemes megjegyezni a vak igazságosztó karakterét alakító Charlie Cox-ot, aki zseniálisan hozza a szerepét. Hihetetlen, hogy egy valóságban igenis látó ember, hogy képes egy vak hőst alakítani. Az már egy más kérdés, hogy az ember mennyire hiszi el, hogy valaki ilyen szinten tud harcolni, annak ellenére, hogy nem lát és a másik két érzékszervére hagyatkozik. Karen-t az a Deborah Ann Woll formálja meg, akit korábban a True Blood kapcsán ismertünk meg. A hölgy már ott sokakkal megkedveltette magát, a Daredevil csak hozzátett a sikeréhez. Tökéletes választás ő és Charlie is, így kíváncsian várom, hogy mit tesznek hozzá a többi részhez a játékukkal.

Összességében tetszett az első rész, még szinkronosan is. Annak ellenére, hogy nem szokásom magyarul sorozatot nézni, most valahogy nem álltam rá a feliratos verzióra, így váltottam. Nem kellett csalódnom, mert kivételesen egy egész jó verziót sikerült összehozniuk. Valószínűleg rövid idő alatt ledarálom az évad maradék részeit, így hamarosan érkezem egy újabb összefoglalóval.

Hozzászólások