Geek

Négy fotós alkalmazás, amelyekkel egyedi képeket készíthetünk

Manapság már egyre több remek fotós alkalmazást fedezhetünk fel a kínálatban. A telefonunk segítségével lőtt képeket könnyedén és egyszerűen alakíthatjuk át kedvünkre, hogy az megfelelő legyen a közösségi oldalakra. Szerkeszthetjük őket a számítógépen is, hiszen ide is tölthetünk le különböző programokat. Vajon melyek a legjobbak a piacon? Ebből a cikkből minden kiderül!

A fényképezés tudománya

Fényképezni szinte mindenki tud. Akadnak tehetségesebb és kevésbé ügyeskezű emberek, de egy igazán kreatív személy bármiből készít csodálatos fotókat. Egy jó képhez ugyanis több óra utómunkára is szükség lehet, amely gyakran sokkal fontosabb, mint maga az alap kép. Van azonban pár alkalmazás és program, amelynek segítségével bátran alakíthatunk az eredeti változaton.

Lightroom

Sokan ismerik a Lightroom alkalmazást, amely egy Adobe fejlesztés. Ezt kizárólag a fotósoknak alkották meg, legyen szó kezdő, vagy profi szakemberről. Az influencerek körében rendkívül elterjedt ez az applikáció, amely szinte bármire képes. Hasonló, mint a számítógépen használható Photoshop. Azt azonban nem tudjuk mindenhol alkalmazni, hiszen jóval több energiára van szüksége, mint egy telefonnak. Persze készíthetünk egyedi fotókat notebook segítéségével is, ehhez azonban érdemes körbe nézni a Sony töltő kínálatban. Ennek köszönhetően bárhol gyárthatunk csodálatos fotókat.

VSCO

A VSCO egy szintén rendkívül elterjedt alkalmazás, amelynek van ingyenes és fizetős része egyaránt. Egy átlagember számára előbbi is bőven elegendő, hiszen számos funkciót érhetünk el az egész program megvásárlása nélkül is. Nagy kedvenc az online tartalomgyártók és a tinik körében, akik egyszerűen és gyorsan szeretnénk insta-kompatibilis fotót készíteni.

Prisma

A Prisma egy öt éve piacra dobott applikáció, amelynek sikere mára már hatalmas. Az appot már több mint 12 millióan töltötték le telefonjukra, ami nem véletlen. Az alkalmazással nem a fényerővel és az árnyékokkal játszhatunk, hanem a feltöltött fotókat varázsolhatjuk vele igazi alkotássá. A Prismán 300 feletti azoknak a filtereknek a száma, amelyek közül kiválaszthatjuk a legjobbat. Az app ingyenesen letölthető mind iOS-re, mind pedig Androidra, azonban ahogy a legtöbbnél, itt is vannak fizetős beállítások.

PicsArt

A PicsArt esetében szintén nincs szükség fizetésre, ám ebben az esetben az elemek csak limitáltan érhetőek el. Ez egy rendkívül gyors program, nem véletlenül lett ekkora a sikere. Nagyon felhasználóbarát, így fiatalok is könnyedén alkalmazhatják a portrék, esetleg állatos fotók esetében is.

Összegezve

Ki ne ismerne legalább egy fotós alkalmazást? Ezek remek lehetőséget adnak arra, hogy egy rosszabb minőségű képből is csodákat varázsolhassunk. Persze a telefon mellett számítógépet is igénybe vehetünk, ebben az esetben azonban érdemes körbe nézni a Sony töltők kínálatában, hogy megfelelő legyen az energiaellátásunk.

Hozzászólások