Könyvek

Klímaváltozásról szóló sci-fi jelenik meg az Agave Könyveknél!

Kim Stanley Robinson ezúttal egy igazán izgalmas témát hozott el A Jövő Minisztériuma című kötetében. Az Agave Könyvek szerint a klímaváltozás olyan vízióját mutatja be, amilyet eddig elképzelni sem tudtunk!

Izgalmas információ, hogy a Jövő Magisztériuma akkora sikereket ért el, hogy többek közt Barack Obama az egyik kedvenc könyvének választotta, illetve a szerző tavaly novemberben részt vehetett előadóként az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján (COP) Glasgow-ban.

A kötet május 10-én jelenik meg Farkas Veronika fordításában.

Kim Stanley Robinson – A Jövő Minisztériuma

Kim Stanley Robinson, a science fiction egyik legnagyobb ma élő óriása a klímaváltozás olyan vízióját mutatja be ebben a regényben, amilyet eddig elképzelni sem tudtunk.

A Párizsi Egyezményt aláíró országok kongresszusa egy új szervezetet alapít 2025-ben. Célja az eljövendő nemzedékek érdekképviselete és az összes élőlény védelme a jelenben és a jövőben. Hamarosan mindenki a Jövő Minisztériuma néven kezdi emlegetni.

A teljes egészében fiktív szemtanúk által elmesélt történet arról szól, hogy milyen hatással lesz az emberiségre a klímaváltozás a következő évtizedekben. Az egyes fejezetek nem egy kihalt, posztapokaliptikus világban játszódnak, hanem a közvetlen jövőnkben – amelyben még az is előfordulhat, hogy legyőzzük az előttünk álló rendkívüli kihívásokat.

Az olvasó egy kétségbeesett felütésű, ám reményteli üzenetekkel teli regényt tart a kezében; a legeredetibbet és legerőteljesebbet, amit valaha a klímaváltozásról írtak.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?