Könyvek

Izgalmas thriller érkezik az Agave Kiadónál!

Több más kiadóhoz hasonlóan az Agave is egymás után rántja le a leplet az őszi újdonságairól. Pár nappal ezelőtt jelentették be azt is, hogy szeptember végén érkezik náluk Karen Dionne nagy sikerű thrillere A bűnös nővér!

Az írónő neve már ismerős lehet a magyar olvasóknak is, az Agave Kiadó ugyanis 2017-ben már elhozta egy másik könyvét, A lápkirály lányát a hazai közönségnek. Most szintén egy szintén sötét hangulatú, borzongató történettel készültek.

A bűnös nővér főszereplője, Rachel Cunningham önkéntes száműzetésre ítélte saját magát tizenöt évvel ezelőtt. Magától vonult be egy elmegyógyintézetbe, abban a hitben élve, hogy egyes egyedül ő a felelős szülei tragikus haláláért. A hosszú bezártság alatt nem telt el úgy nap, hogy ne önmagát hibáztatta volna és ne az emlékezetében tátongó lyukakkal küzdött volna.

Ám miután új részletek látnak napvilágot az üggyel kapcsolatban, a lány válaszokat keresve visszatér, az egykor a biztos menedéket jelentő családi házban, ami a michigani Felső-félsziget erdeinek legeslegmélyén található.

Amint kutakodni kezd az üggyel kapcsolatban nagyon gyorsan világossá válik, hogy semmi sem az, aminek látszik és a még sokszor biztos pontot jelentő családi kötelékek is veszélyesek lehetnek.

A fülszöveg nagyon sokat sejtet a történettel kapcsolatban, de még pont annyi részlet marad kérdéses, hogy izgatottan várjuk ezt az új thrillert.

Azonban a magyar kiadás borítója mellett sem mehetünk el szó nélkül: az Agavétól már megszokhattuk, hogy mindig igyekszik a legkifejezőbb borítókkal dolgozni, ez azonban még a szokásosnál is jobban sikerült. A sötét színvilág, a ház és a középpontban, a puska mellett fekvő lány, az állatok, mind-mind ráhangolják az embert arra, hogy egy igazi borzongató, félelmetes pszichológiai thrillerre számítson.

A várható megjelenés dátuma 2021. szeptember 28.

Karen Dionne- A bűnös nővér

Tizenöt ​hosszú éven át el volt zárva a társadalomtól – önkéntes száműzetésben egy elmegyógyintézetben –, büntetésként azért a borzalmas bűnért, amit gyermekként elkövetett. De mi van akkor, ha ez mind hazugság?

Rachel Cunningham másfél évtizeddel ezelőtt egy pszichiátriai intézetbe záratta saját magát, ahol egyre csak az emlékezetében tátongó lyukak kínozták, és a bizonyosság, hogy ő a felelős a szülei haláláért.

Ám amikor új részletek tárulnak fel előtte a gyilkosságokkal kapcsolatban, Rachel válaszok után kutatva visszatér arra a helyre, ahol egykor biztonságban érezte magát: a michigani Felső-félsziget erdeinek legmélyén megbújó hatalmas családi vadászházba.

Ahogy Rachel lassanként elkezdi kideríteni, mi történt a szülei meggyilkolásának napján, rájön – épp úgy, ahogy anyja is tette egykor –, hogy az otthon nem csak a szeretet, de a leírhatatlan gonoszság színhelye is lehet, és a kötelék, ami a saját nővéréhez fűzi, a legmérgezőbb mind közül.

Karen Dionne új, hitchcocki hangulatú thrillere egy fiatal nő harcát mutatja be a démonaival, és egyben vérfagyasztó tanulmány a pszichopátiáról.

Hozzászólások