Lakberendezés

Frissítsd fel az otthonodat tavaszias kiegészítőkkel

Itt a tavasz, tehát ideje felfrissíteni az otthonodat. Legyen szó a nappaliról, a konyháról, a fürdőszobáról, vagy éppen a hálóról, mindenhova érdemes csempészni egy kis vidám hangulatot. Ehhez remek megoldások lehetnek az ágyneműhuzatok 200×200-as méretben, amelyeket akár webshopból is beszerezhetünk. De vajon milyen egyéb lehetőségeink vannak? Ebből a cikkből minden kiderül!

Tavaszi otthon

Az évszak közeledtével már a lelkünkbe is költözik egy kis melegség. Azonban nem csak belül, hanem kívül is kezdhetünk felkészülni a melegebb időjárásra. A nyíló virágok, a színes élettér sokat dobhat az amúgy unalmasnak tűnő hétköznapokon.

Az átalakításra mindenképpen érdemes legalább egy napot rászánni, hiszen a takarítással együtt sok időt vesz el. Mielőtt azonban bárminek is nekifognánk, érdemes előre megtervezni, hogy mi is kerül a polcokra, a kanapéra, vagy éppen az ágyra.

Friss virágok

Kézenfekvőek lehetnek a mostanában nyíló virágok, mint a tulipán, az orgona, a gyöngyvirág, illetve a nárcisz is. Ezeket szinte bármilyen virágboltban, a piacon, vagy üzletben be lehet szerezni. Érdemesebb azonban inkább hagymás változatot választani, amelyet később ki is tudunk ültetni. Amennyiben erre nincs lehetőség, ajándékozzuk a szüleinknek, nagyszüleinknek, akik majd a következő tavasszal gyönyörködhetnek a színes növényekben.

Textíliák lecserélése

Télen előszeretettel alkalmazunk valamilyen sötétebb plédet, párnahuzatot, ám ilyenkor jöhetnek a pasztelles árnyalatok, illetve a virágos darabok. Válasszunk ágyneműhuzatokat 200×200-as méretben, hogy biztosan elegendő legyen a paplan és a párna számára. Jöhetnek továbbá a mustársárga plédek, a mintás asztalterítők, illetve a faleveles függönyök egyaránt.

Festésre fel!

Tavasszal már nyugodtan nekiláthatunk az ajtók, a bútorok és a szoba festésének is. Egy ideje már biztosan mindenki eljátszik a gondolattal, hogy újjá varázsolná az egyes helyiségeket. Ha valami, akkor például a bejárati ajtó felújítása sokat dobhat már a megérkezés alkalmával. Itt az ideje ecsetért nyúlni és alkotni, hiszen akár az éjjeliszekrényeket, de még az íróasztalt is átváltoztathatjuk valamilyen egyedi színre.

Könyvespolcok áthelyezése

A könyvespolcokat előszeretettel csak elől törölgetjük le, azonban néha nem árt leszedni az összes alkotást és mindent áttörölni egy nedves ruhával. Újra rendezhetjük, tehetünk rá valamilyen világítót, esetleg feldobhatjuk pár gyertyával is. A műveket tehetjük akár vízszintesen, vagy színek szerint is. Ha például nem tetszik a polc helye, akkor itt az ideje áttenni a szoba másik részére, hiszen így sokkal könnyebb a bútordarab.

Összegezve

Itt a meleg, a napsütés és a tavasz, így itt az idő a lakás felfrissítésének. Legyen szó a nagytakarításról, a polc áthelyezéséről, a szoba kifestéséről, vagy éppen a virágok beszerzéséről. Ezek mindegyike sokat segíthet az otthonunk színesebbé tételéhez.

Hozzászólások