Filmek

Filmajánló: Gyűlölök és szeretek

Nemrégiben került a mozik vásznaira Lucy Hale legújabb filmje, a Gyűlölök és szeretek, amely egy tökéletes film a romantika kedvelőinek! A történet egyszerű, a film humoros, úgyhogy hölgyeim, készítsétek a popcornt!

Lucy Hutton egy könyvkiadónál dolgozik, amit összeolvasztottak egy másikkal. Így került vele egy irodába Josh, aki Lucy szöges ellentetje. Míg a lány szórakozott, kedves és bájos, addig Josh szereti a rendet maga körül, kimért és szokásokhoz kötött. A légkör feszült, folyton-folyvást szivatják és ugratják egymást. Lényeg a lényeg, nem kedvelik egymást.

A kiadó két vezetője nem ért mindenben egyet, abban viszont igen, hogy szükségük lenne egy ügyvezetőre, ezért meg is hirdetik az állást elsősorban az alkalmazottak között. Josh és Lucy is úgy dönt, hogy jelentkeznek rá, azonban azt is kikötik, ha az egyikük nyer, a másik felmond. Viszont ahogyan az az ilyen helyzetekben lenni szokott, hamar kiderül, hogy nem is gyűlölik egymást annyira, ugyanis ez a feszült légkör körülöttük sokkal inkább vonzalom.

Klasszikus romkom, a jobbik fajtából

A Gyűlölök és szeretek egy tökéletes romantikus komédia, ahol klisék tucatjai vannak jelen, mégis szerethető és szórakoztató. Ez többek között annak is köszönhető, hogy Lucy Hale (Hazug csajok társasága, Felelsz vagy mersz) tökéletesen alakítja a cuki, ugyanakkor karrierista könyvmolyt, akit csak az éltet, hogy megmentse a céget.

Austin Stowell (A Fehér Lótusz, A vágyak szigete) jóképűsége és pimasz vigyora is nagyszerű választás volt. Egyszerre tűnik önelégültnek és okostojásnak, így a színészi válogatásra egyáltalán nem lehetett panasz.

Az ellentétek vonzzák egymást

Nagyon tetszett, hogy a két fél közötti különbségre mennyire odafigyeltek. Míg a díszlet Joshua körül rendezett és kifinomult volt – legyen az iroda vagy lakás -, addig Lucy körül rendetlenség uralkodott és minden színekben pompázott. Ezt pedig ki is használták a történet során, ami több szituációban is komikus jelenetté alakul. Ezeket a jeleneteket spékelik meg az éles szócsatákkal, amelyekkel a karakterek egymás agyát húzzák nem is sejtve, hogy a másik tulajdonképpen már odáig van értük.

A munkahelyi kapcsolatok előnye és hátránya

Alapvetően a munkahelyi kapcsolat is nagyon érdekes téma, hiszen gondoljunk csak bele. A napunk nagy részét a munkahelyünkön töltjük ugyanazokkal az emberekkel ezért időről-időre előfordul, hogy valaki picit többet érez a másik iránt. Ez egészen addig nem is baj, amíg a másik ezt nem viszonozza, ha pedig igen, jobb esetben tök szuper – kivéve a munkaadónak –, rosszabb esetben pedig családok mehetnek tönkre.

Habár Lucy és Josh esetében szó sincs hátrahagyott kapcsolatokról, mégis egyedülálló az esetük. Ők azért kerültek össze, mert két cég egybeolvadt, gyűlöletük pedig abból fakadt, hogy a pozíciójuk egy és ugyan az volt, amit csak fokozott az, hogy vonzódtak egymáshoz. Ez a két dolog érthető okokból tüzelte őket, a pontot pedig az tette fel, hogy mindezek után ugyanarra az előléptetésre pályáztak.

Ha valaki szereti a sablonos, mégis szórakoztató romkomokat, kíváncsi arra, hogy vajon működhet-e Lucy és Josh esetében a munkahelyi románc, akkor én azt javaslom, kezdjen bele. Vicces és abszolút kikapcsolódásra alkalmas, legyen az egy unalmas hétköznap vagy csajos este, hétvége.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?