Szépségápolás

A kanadai csodamárka: The Ordinary

Szépségápolás téren, ahogy az élet többi területén is, igyekszem tudatos lenni.  Nagyon fontos számomra az, hogy egy termék összetételében legyen nagyon jó, valóban hasson, ne tartalmazzon fölösleges összetevőket, mint például a parfüm vagy az alkoholok. Mindemellett állatkísérletmentesek is legyenek. A kozmetikai piac szerencsére évről-évre fejlődik és jönnek ki újabb márkák, akik azért, hogy felkerüljenek a térképre újszerű dolgokkal rukkolnak elő, hogy közönséget és vásárlókat szerezzenek. 

A  kanadai The Ordinary márka 2016-ban robbant be a szépségpiacra. A specializált hatóanyagaival, az olcsó áraival, a letisztult finom dizájnjával hamar sokak kedvencévé vált. Tudtátok például, hogy Kim Kardashian is előszeretettel használja a márka termékeit? Manapság, nincs is olyan nő, akinek a polcán ne lenne akár, egy is ebből a márkából.

Ebben a posztban az egyik C-vitaminos formuláról olvashattok. A terméket Budapesten vettem a Tinamu-ban, de ha vidékiek vagytok akkor is be tudjátok szerezni a márka kínálatát, a Skinsmart oldalán. Ráadásul, a szállítási költség is igen kedvező.

Vitamin C Suspension 30% in Silicone

A terméket május végén szereztem be és így, több, mint 2 hónap állt a rendelkezésemre ahhoz, hogy le tudjam tesztelni rendesen a terméket.  A krém minden  bőrtípusra ajánlott, az érzékeny bőrűek is barátkozhatnak vele, legalábbis nekem nem okozott semmiféle problémát.

A 30%-os C-vitamin összetétel nagyon magas, nem kifejezetten szoktak ilyen magas mennyiségben hatóanyagot tenni egy krémbe, legalábbis ilyen árért nem (2500Ft). A termék vízmentes formulával rendelkezik, szilikonos. Ez sokakat zavarhat, mert a felvitel után hagy egy olyan sima érzetet, mintha a bőrön egy vékony  porréteg lenne, de ez egyáltalán nem kellemetlen, nem tömíti el a pórusokat és ugyanúgy könnyed az arcbőr használat után. A C-vitaminos készítmények használata alapból is nagyon sokat dob az ember arcbőrének állapotán. Segít megőrizni a bőr fiatalságát, fényvédővel használva felerősíti annak hatását.

Ezt a krémet este ajánlatos használni, bár köztudott, hogy a C-vitaminos készítmények inkább nappal alkalmazandóak. Én arctisztítás után használom és ezután csak egy könnyed olajjal zárom a rutinom.  Egyébként a nagy mennyiségű C-vitamin egységesíti és feszesíti is a bőrt. A termék nem tartalmaz illatanyagot, színezéket és állatkísérletmentes is.

A C-vitaminos készítményt, azért választottam mert elmúltam 20 és ilyenkor már el kell kezdeni a megfelelő termékek használatát. Ez a krém antioxidáns védelmet nyújt, serkenti a kollagéntermelést, ami 20 éves kor felett elkezd lassulni, 25 éves kor felett pedig, már kötelező pótolni is. Mindezek mellett a C-vitamin segít a pigmentfoltok halványításában is, ezek a naptól,  genetikai hajlamtól vagy pedig a pattanások utáni hegek miatt alakulhatnak ki.

Nekem ez a C-vitaminos formula nagyon bevált. Szép az összetevőlistája, könnyen beszerezhető, olcsó és hatásos összetevőket tartalmaz. Borsónyi mennyiséget szoktam felvinni esténként a bőrömre, néha szokott csípni, akkor, amikor egy picit több kerül fel a bőrömre, de alapvetően ez normális az aszkorbinsav miatt. Akinek nagyon érzékeny a bőre, annak azt javaslom, hogy heti 1-2 alkalommal használgassa, szoktassa hozzá az arcbőréhez, iktassa be a mindennapos rutinjába. Hosszútávú alkalmazása révén, a bőrkép egységessé tételét alá tudom támasztani. Most készülök beszerezni több terméket is a márkától, azokról is tervezek majd írni nektek.

Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés és esetleg ti is vásároltok majd a márkától!

Hozzászólások