Christopher Moore regénye is érkezik a Könyvhétre!

Ahogy korábban is írtuk, az elmúlt évekhez hasonlóan a 89. Ünnepi Könyvhéten is részt vesz az Agave Könyvek, mely 2018. június 7–11. között, a Vörösmarty téren kerül megrendezésre. A kiadó magyar és külföldi szerzők újdonságaival, több sorozat zárókötetével és felújított kiadással is készül a nagy eseményre, tehát aki csak teheti, látogasson el Budapestre.

Christopher Moore legújabb regénye is bemutatásra kerül a Könyvhéten, így a lelkes olvasók hamarosan már a kezükbe is foghatják!

Az Ohióban született író dolgozott már bolti eladóként, éjszakai portásként, biztosítási ügynökként, sőt, még rock and roll DJ-ként is. Ám az Ördögöd van! című első könyvének 1992-es megjelenése után Christopher Moore sikert sikerre halmozott, és azóta számos regénye került kiadatásra. Legutolsó regényét a Prérifarkas bluest az Agave Könyvek 2011-ben jelentette meg, így külön örömünk, hogy a Könyvhétre a kiadó listára tűzte a Noirt!

Christopher Moore – Noir

Jobb ​ma egy nő, mint holnap két egyforma

San Francisco, 1947 nyara. Nem mindennap esik meg, hogy egy olyan titokzatos, szőke hölgyemény, mint Stilton – igen, a sajtról kapta a nevét – besétál abba a lekoszlott kocsmába, ahol „Kétbütykös” Sammy Tiffin csapolja a piát. Szerelem ez első pohárra, de mielőtt Sammy rárepülhetne, megjelenik egy tábornok, akinek bizonyos lányok kellenek bizonytalan célokra.

Közben gyanús tárgyat észlelnek a Csendes-óceán partján, majd egy titokzatos valami lezuhan az Új-Mexikói sivatagban, egy Roswell nevű helyen. Csakhogy legalább ennyire bizarr dolgok történnek San Franciscóban is, és amikor Sammy egyik üzleti terve becsődöl, a kiszemelt barátnő pedig gyanús körülmények között eltűnik, a férfi elég sok furcsasággal kénytelen szembenézni, hogy megtalálja a nőt.

Christopher Moore új könyve a második világháború utáni San Franciscóban játszódik, kötekedő kocsmatöltelékek, ódivatú ópiumbarlangok és rasszista rendőrök között. A regény Raymond Chandler világát idézi, csak éppen a szereplőgárda inkább hasonlít Tapsi Hapsira és társaira. Nagyon noir, nagyon Moore.

Ide kattintva a kiadó honlapján lehetőségetek van beleolvasni a könyvbe, illetve most kedvezményesen elő is rendelhetitek!

http://www.ahmagazin.com/konyvek/a-konyvhetre-erkezik-john-scalzi-legujabb-regenye/

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?