Életmód

8 eszköz, amire szükség lehet a költözés során

A költözés egy embert próbáló feladat, ami során nem csak fizikailag, de mentálisan is a toppon kell lennünk. Annak érdekében, hogy minél zökkenőmentesebb lehessen ez a folyamat jó, ha minden rendelkezésünkre áll, amire csak szükségünk lehet. Az alábbiakban éppen ezért összegyűjtöttünk 8 eszközt, amire szükség lehet a költözés során.

1, Dobozok

A legelső, ami mindenkinek eszébe jut a költözés során, az minden bizonnyal a klasszikus papír dobozok használata. Ezek segítségével könnyen elpakolhatunk minden törékeny tányért, vagy épp lakberendezési tárgyat.

Természetesen a doboz maga mit sem ér, ha nincs töltőanyag benne. Az összegyűrt újságpapír, vagy habszivacs darabkák azonban könnyen védhetik az elhelyezett tárgyakat a dobozon belüli sérülésektől is.

2, Tárolók, tároló zsákok

A ruhák számára ideális megoldást lehet néhány nagy méretű tárolózsák, amiknek a száját aztán könnyedén  beköthetjük. Így elejét vehetjük az esetleges kiborulásnak. Emellett az sem utolsó szempont, hogy egy zsákba jóval több ruhát is csomagolhatunk, mint mondjuk egy dobozba, hiszen a zsák összenyomásával a felesleges levegőt is kisajtolhatjuk.

3, Hevederek, szíjak

A nagyobb bútorok mozgatásához, szállításhoz egyértelműen nélkülözhetetlen kellékeknek tekinthetők a különböző hevederek és szíjak. Ezek segítségével nem csak a szobák között mozgathatjuk hatékonyabban az egyes bútorokat, de a szállítás során is segíthetnek a megfelelő, stabil rögzítés elérésében.

4, Szerszámok

Könnyen előfordulhat, hogy valami miatt szükségünk lehet egy csavarhúzóra, kalapácsra, vagy bármilyen kis kézi szerszámra, vagy akár szerszámgépre. Emiatt nem árt, ha előre felkészülünk és pár alap szerszámot a kezünk ügyében tartunk a biztonság kedvéért.

5, Kézikocsik

A gyors mozgatásban és szállításban nagy segítséget jelenthetnek az áruszállító kézikocsik. Ezek segítségével, akár nagyobb súlyú bútorokat, vagy akár több dobozt is mozgathatunk egyszerre. Szerencsére ilyen eszközöket ma már kedvező áron beszerezhetünk, de akár kölcsönzésre is lehet lehetőségünk.

6, Néhány plusz kéz

Egymagunkban, vagy akár csak párunk segítségével is egy kisebb költözés is hosszadalmas tortúrává válhat. Éppen ezért nem árt, ha megkérünk pár kedves ismerőst, vagy felbérlünk pár rakodásra szakosodott szakembert, hogy segítsen mozgatni, főképp a nehéz dolgokat.

7, Szállító gépjármű

Amennyiben nem csak két szomszédos szoba között szeretnénk átköltözni, akkor alighanem szükségünk lesz egy megfelelő gépjárműre is, amire felpakolva eljutathatjuk A pontból B pontba ingóságainkat, majd onnan lepakolva beköltözhetünk új otthonunkba.

8, Egy terv

Végül, de nem utolsó sorban a fentieken túl a gyors és hatékony költözéshez mindenképp szükségünk lehet egy tervre, amiben összegyűjtjük, hogy mit is akarunk magunkkal vinni új otthonunkba és mi az amit felesleges lenne megmozdítani. Emellett egy ó terv kiterjed a segítők létszámára és a szállító jármű biztosítására is.

Összegezve

A költözés gördülékenyebbé tételéhez tehát szükség van jó pár dologra, de ha ezek meglétéről gondoskodunk, akkor sokkal könnyebbé válhat ez a folyamat is.

Hozzászólások