MédiaSorozatok

Rick és Morty sorozatajánló

Ha te is szereted a rajzfilmsorozatokat, vagy esetleg tetszett a Gravity Falls, akkor a Rick és Morty-t neked találták ki!
A sorozatban nyomon követhetjük Rick, az iszákos tudós, és unokája, Morty kalandjait. Rick lángelméjű, míg Morty kevésbé intelligens, de mégis jószívű, és sokat segít Ricknek a kalandozásain. Ezt, a jelenleg két évados sci-fi rajzfilmsorozatot  Justin Roiland és Dan Harmon alkotta meg. A harmadik évadot is bejelentették, 2017 márciusára. De miről is szól a történet?
Az első epizódban bele is csöppenünk a dolgok közepébe, ugyanis Rick elviszi Mortyt első dimenziókon átívelő kalandjára. A részekben a két főhős dimenziókon és idősíkokon át harcol űrlényekkel, segít másokon, és természetesen rengeteg vicces pillanatokat is átélnek. A főszál mellett Beth, Rick lánya, és Jerry próbálják megmenteni házasságukat, amivel mindig idegesítik kamaszodó lányukat, Summert. Ezekkel párhuzamosan még Morty és Jessica, valamint Rick és Unity szerelmi szála is sok pluszt ad hozzá a sorozathoz.
A rajzolás egyszerű stílusú, beszédes, és nagyon vicces. Aki szereti a rajzfilmsorozatokat, annak bizonyára tetszeni fog, de aki az élőszereplős sorozatokat kedveli, zavarni fogja ez a letisztultság. Rengeteg különleges stílusjegy van a rajzolásban, például a pupillák furcsa rajzolása. Az animáció stílusához más sorozatok is adtak útmutatást, például a Kalandra Fel,  a Simpson család, és más régebbi sorozatok is. Mivel a sorozat sci-fi elemekre, és a multidimenzió-elméletre is alapszik, rengeteg érdekes teóriát gyártottak róla, amit mindenképp ajánlok elolvasásra, ha kivégezted a sorozatot.
Néhány érdekesség a sorozatról a biztos kedvcsináláshoz:
  • a két főhős hangját ugyan az a szinkronszínész adja.     Rick tudja, hogy ő egy rajzfilmszereplő. Ezt az első évadzáróban is láthatjuk,
  • a Gravity Fallsból két easter egg is feltűnik a sorozatban,
  • Justin a Kalandra fel! című sorozatban is volt szinkronhang,
  • először csak egy 5 perces rövidfilmnek indult a show, de az Adult Swim felkarolta a készítőket,
  • a kezdetleges rövidfilm egy Vissza a jövőbe paródia volt,
  • a sorozatot a ToonBoom szoftverén animálják,
  • a sorozathoz a The Simpsons is ihletet adott.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .