Zsákbamacska: E3 beszámoló 2.

Ubisoft konferencia

Az idei E3 után a Ubisoft sem szerénykedhet, hiszen számtalan jó címet mutattak be.

Miután a Microsoft konferencián betekintést nyerhettünk az Assasin’s creed: Origins-be, ezen a konferencián egy hosszabb gameplayt is láthattunk. Végre újragondolták a történetet, és nem egyhelyben toporgunk az időben az új játékkal, hanem egészen Egyiptomig, Kleopátra uralkodásáig jutunk el, ami azért egy jó választás, mert ez volt Egyiptom fénykora. A játékban két karakterrel játszhatunk majd, eddig csak Bayek-et „ismerhetjük”, aki egy tapasztalt katona, a Medjay tagja. Ebből a részből valószínűleg kiderül, hogy hogyan alapították meg a Testvériséget és számtalan rajongók által annyira várt kérdést válaszolnak meg. Legalábbis ebbe bízom…

Persze autós játékok terén sem maradunk szegények, itt is bemutattak egyet, a Crew 2-t, amibe beletettek egy olyan csavart, hogy most már bármilyen járművel – földön, vízen és levegőben – száguldhatunk. Kíváncsi leszek, hogy az üldözős részeket hogy oldják meg, mondjuk a levegőben.

Aztán a sokak által hiányolt South Park: The Fractured but Whole c. játékról is láthattunk trailert és egy hosszabb gameplayben nézhettük a leendő „szuperhősök” agymenéseit.

Ezt követte az egyik legnagyobb meglepetése a konferenciának. Az Assasin’s creed: Black Flag sikere után a készítők indítottak egy petíciót a játékosok fele, hogy szeretnének-e egy kimondottan a hajózásra és a kalózkodásra alapuló játékot…nyilván igen volt a válasz és ennek köszönhetően mutatták be a Skull&Bones-t. Ezt lehet egyedül illetve csapatban is játszani, bár egyértelműen utóbbival lesz majd a legszórakoztatóbb.

Ezután még bejelentették a South Park: Phone Destroyer mobilos játékot, majd láthattunk egy próbálkozást a No Man’s Sky ötletének a felélesztésére, Starlink: Battle for Atlas c.-mel, a Steep is ütött egyet az új kiegészítőjével, mivel alatta az Imagine Dragons Warriors c. dala szólt.

Mindezek végén láthattunk egy gameplayt és egy újabb trailert az új Farcry 5-ből. Tetszik, hogy nem ugrottak vissza az időben. Nem volt rossz a Primal, de ez a szektafelszámolós téma valahogy közelebb áll az eredeti játékhoz.

Az estét a Beyond Good and Evil 2-vel zárták, amit sajnos nem ismertem, viszont a trailer alapján kíváncsi lettem rá.

Playstation konferencia:

Talán kicsit gyengébbre sikerült, mint amit elvártunk volna, viszont akadtak itt is érdekes címek.

Az Until Dawn fejlesztőcsapata gőzerővel dolgozik egy új nyomozós játékkal, Hidden Agenda címmel, aminek különlegessége, hogy kooperatív módban is tudunk majd nyomozni.

Ami érdekes volt számomra, hogy a Naughty Dogs nem az új Last of us játékot mutatta be, hanem az Uncharted: Lost Legacy-t, ami eredetileg kiegészítőnek indult, viszont egy teljes játékká nőtte ki magát. Később mint megtudtam az idei évet teljesen az Uncharted-nak szeretnék szentelni.

Újabb exklúzív címként érkezett a Grand Turismo legújabb része, amit még idén kiadnak pénztárcánk terhelése céljából.

Robotdínók következtek, mivel az év egyik legsikeresebb játékának, a Horizon: Zero Dawn-ak érkezik egy The frozen wilds-ra hallgató kiegészítője.

A Days gone viszont kellemes meglepetést okozott. Egy rövidke gameplay-t is láthatunk, nyílván Z-war zombistábját megduplázó hordával.

Láhattunk még bemutatót a Monster Hunter World-ről, ami szerencsére multiplatform cím lett, majd bemutatták a Shadow of the Colossus-t, ami felújított változata az eredetinek, és nem kellett csalódnunk a készítők munkájában.

Nyílván fordulatokkal teli lesz a Marvel vs Capcom: Infinite, főleg ha Thanos segít majd hőseinknek megszerezni a Végtelen Köveket.

Sőt, „lelkesedéstől fűtött izgalommal” várhatjuk, hogy hány bőrt tud lehúzni egy „újabb” világháborús témáról az Activision a Call of duty: WWII-vel.

A PSVR-ra érkező címek szerencsére eltudták felejtetni velem az előző percek csalódottságát, innen leginkább a The inpatient című horrorjátékot emelném ki, mely elmegyógyintézetben fog játszódni. A zsánerbe illő környezetet remélem leküzdi majd egy lehengerlő történet.

Érezhetően kezdtünk a végére érni a felhozatalnak, azonban jött az új God of War, amit sajnos nem idén adnak ki, viszont egy egészen más oldalát ismerhetjük majd meg Kratos-nak. Az apai, talán „emberi” énje lesz itt kiemelve, persze nem lesz érzelgős a játékmenet, az ellenfeleinket ugyanolyan tőle már megszokott brutalitással kaszabolhatjuk majd.

Döntéseink következményeivel számolhatunk a Quantic Dream a Detroit: Became Human-ben. Sajnos arra a választ már nem befolyásolhatjuk, hogy mikor érkezzen, hiszen a játéknak egyenlőre nincs megjelenési dátuma.

Mielőtt véget ért volna a konferencia láthattunk egy kis ízelítőt az új Destiny-ből, amit remélhetőleg nem a kiadás utáni patch-ekkel szeretnének majd elmesélni, mint múltkor.

Az est fénypontja viszont vitathatatlanul az Insomniac Games PS4 exklúzív címe, az új Spider Man játéka. Egyértelműen jobb, mint elődje, amiben a Central Parkban „hintáztunk” a semmiben. Szép a grafika, talán az Arkham játékokra emlékeztető harcrendszer ami elszomoríthatna bennünket, de legalább parádésra sikerült a vége.

Összességében az idei E3 tényleg olyan volt, mint egy zsákbamacska. Egyes cégek mikor belenyúltak a zsákba egész jó dolgokat húztak és mutathattak meg nekünk. Persze benne van az is a pakliban, hogy ugyanolyan jelentéktelen lesz majd ez is később, mint amik mondjuk most nem nyerték el a tetszésünket.

Hozzászólások