Könyvek

Yvonne Dederick – Pályakezdő milliárdosok

Yvonne Dederick Pályakezdő milliárdosok című kötete az Athenaeum Kiadó jóvoltából került a boltok polcaira. A sztori alig kétszáz oldalas, ám rengeteget adhat a mai fiataloknak. Ütős, rövid és nem utolsó sorban tanulságos, hiszen nem akárki tollából származik a történet.

A szerző korábban gazdasági igazgatóként irányított több céget is, nem utolsó sorban a TV2 tulajdonosa is volt egy ideig. Addig azonban nem sokat tudtak róla az emberek, amíg el nem vállalta a szereplést a Feleségek luxuskivitelben című műsorban. Ekkor hatalmas rajongótáborra tett szert, főként a fiatalok körében, akik hozzá szerettek volna hasonlítani. Azóta folyamatosan arról kérdezik, hogyan jutott el idáig, miként látja a mai világot.

A kötet kitér arra, hogyan építsd fel a karriered, illetve arra is, hogy mit adhat nekünk a sport és a kultúra. Nem utolsó sorban kiderül, hogy mit csinál egy influencer valójában, és az is, hogy milyen a mai lányok és fiúk hozzáállása a szexhez. A hölgy érint több kényes témát is, amely eddig tabunak számított.

Érzelmileg fontos, hogy időt töltsünk olyan emberekkel, aki valóban szeretnek minket! Inspirálódni kell, új dolgokat tanulni, új területeket felfedezni. Ez gazdagabbá teszi az életet.

Én korábban mit sem tudtam Yvonne-ról, hiszen nem néztem és nem is nézem a reality műsort. Azonban a leírtak alapján nem gondoltam volna egy gazdasági igazgatóról, felsőbb vezetőről és sikeres üzletasszonyról, hogy ilyen fiatalon kellett például férjhez mennie. A szerző folyamatosan dolgozott azon, hogy eljusson idáig, hiszen pontosan leírja, hogy hogyan vált azzá a személlyé, aki ma. Elmondja, hogy mik azok a fontos dolgok, amiket szem előtt kell tartani ahhoz, hogy a szakma legjobbjai lehessünk.

Kicsit félve álltam neki, ugyanis voltak előítéleteim a hölggyel szemben. Bár nem néztem a műsort, tudtam, hogy miről szól és kik szerepelnek benne. Ettől függetlenül már az első pár oldaltól úgy éreztem, hogy ez nekem való. Lerántotta a leplet pár olyan dologról, ami eszembe sem jutott volna egy ilyen sikeres üzletasszonyról. Büszke arra, hogy a gyermekei barátnői tőle kérnek segítséget és arra is, hogy utat mutathat a mai fiatalok számára.

Nem szépítem a helyzetet: nagy bajban van a világ. De ez egyben maga lehet a lehetőség is, főleg a fiataloknak. Ők ugyanis könnyebben alkalmazkodnak, könnyebben fejlesztik képességeiket.

Yvonne története azért is egyedi, mert hitelesnek tartom. Nem köntörfalazott, leírta, amit átélt, amit gondolt és kétségkívül csodálatos embernek tartom azáltal, amit olvastam. Jó tudni, hogyan működik az ő világa, hogy nem minden arany, ami fénylik. Tetszett az is, hogy nem a világot akarja megváltani ezzel a kis irománnyal, hanem utat szeretne mutatni a fiataloknak, lehetőséget adni nekik arra, hogy változtassanak. Ő mert álmodni és meg is valósította, a Pályakezdő milliárdosokban pedig segítséget ad ahhoz, hogy mi is így cselekedjünk.

Nem mondom, hogy világot megváltó kötetről van szó, de az biztos, hogy mindenkinek szívből ajánlom. Ha egy kicsit elveszett vagy, nem tudod, hogy merre indulj el, hova tovább, akkor mindenképpen érdemes megvásárolni Yvonne Dederick alkotását. A mű sokat segíthet a fiatalok számára, akik úgy érzik, hogy nem tudják, mit kezdjenek az életükkel

A recenziós példányért köszönet az Athenaeum Kiadónak!

Hozzászólások