Sorozatok

You – Kezdett a második évad

Bár már a kezdetekkor belenéztem a You első szezonjába, mégis csak az évad végére sikerült megszeretnem a sorozatot. Penn Badgley narrációja nélkül nem sokat ért volna a könyvadaptáció, de tökéletesen eltalálták az egyensúlyt a sötét tónus és az élvezhetőség között. A széria tévés premierje nem túl sokakat érdekelt, ám streamingen már hatalmas rajongótáborra tett szert. Amikor kiderült, hogy a Netflix viszi tovább az alkotást, kétség sem fért hozzá, hogy még ennél is nagyobb siker lesz. Nem tévedtem.

A You 2018-ban indult útnak, és bár hetiben adták, én mégis – sokakkal együtt – daráltam a részeket. Sokkal élvezhetőbb volt, mert valahogy egy-egy rész kevézbé volt érdekes, egyben viszont már más tészta volt. A pszichopata gyilkosról szóló történet remekül beillik a thrillerek világába. A téma megosztó, ahogy a színészek kiválasztása is az volt. Bár manapság már nem hordják le a különleges sztorikat annyira, valahol azért meg tudom érteni, ha valakinek nem jött be ez a kompocízió. Hiába a kényes téma, mégis fontosnak tartották előtérbe helyezni, hiszen a háttérben tulajdonképpen a netes jelenlét veszélyeit próbálják bemutatni.

“Detox should be unconfortable. – A méregtelenítés mindig kellemetlen.”

Az első szezonban Joe kiszemelt áldozata egy fiatal lány, aki eléggé visszahúzódó életet él. Összeismerkednek, majd ahogy haladunk előre, úgy jön elő a fiú valós személyisége. A zaklató és kukkoló Joe betegesen követi mindenhova Beck-et. A féltékenység mellett számos más tulajdonságával is meg kellett küzdenie, miközben több karaktertől is megszabadult a sorozat. Persze mindebben Joe keze is szerepelt. A második évadban Joe költözni kényszerül, hiszen kiderült, hogy Candace – a korábbi párja – életben van és zaklatni próbálja. Los Angelesben köt ki – egy új személyiséggel –, ahol ismét kiszemel magának valakit. Az új lány, Love már kevésbé tartozik a csendes típusú hölgyek közé. Talpraesettebb, szószátyárabb és nem utolsó sorban sokkal szerethetőbb. Tökéletesen választottak színésznőt a szerepre, hiszen Victoria Pedretti kevésbé ismert, ámde annál tehetségesebb művész. Bár korábban már láthattuk a The Haunting of Hill House-ban, én sajnos csak két részig jutottam azzal a sorozattal, így nem sokat tudok az ottani alakításáról.

Érdekes lesz látni, hogy mit kezdenek majd Candace-vel, aki állandó szereplőként lett leszerződtetve erre az évadra. Kérdés, hogy mennyire avatkozik majd bele Joe jelenlegi “életébe”, mennyi látjuk majd őket egy képernyőn. Már nagyon várom, hogy mikor talál rá és kavar bele a dolgaiba. Egyfajta újításként is betudható, hogy nem csak a férfi beteges tetteit látjuk, hanem őt is valaki meg tudja félemlíteni.

“How is Jasper? – Ki az a Jasper?”

Az első részben több visszatekintés is volt a párosra, de nem feledkeztek meg Joe kiskoráról sem. Édesanyjával láthattuk, ahogy a nő elküldi fagylaltért, majd magára hagyja. Gyanítom, hogy ennek még lesz következménye, olyasfajta amely befolyásolja jelenlegi személyiségét. Megismertünk több új karaktert is, aki között ott volt a főbérlő, illetve annak húga Ellie, aki kicsit az első szezonos kisfiút akarja helyettesíteni szerintem, bár ő sokkal szerethetőbb. Talpraesett és tipikus tini, aki nem dől be minden kedvességnek. Ígéretesnek tűnik és remélem, hogy sokat kapunk belőle az évad során.

Összességében tehát egy érdekes évad elé nézünk. Tudom, hogy vannak akik már ledarálták az egészet, de én szépen beosztva fogyasztom el. Kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki a Joe/Will és Love szálból, illetve arra is, hogy mikor tűnik fel Candace a színen ismét. Vajon a fiú meg tud változni? Börtön vár rá, vagy maradunk a pszichopata énjénél, aki mindent megúszik? Jó kérdés, az évad végén kibeszéljük! 

Hozzászólások