FilmekHírekMédia

X-men: Sötét főnix – Megjelent az első előzetes

A képregényfilmek fénykorát éljük, így a filmstúdióktól szinte minden évben számíthatunk valamilyen adaptációra. Legutóbb a Fox tette közzé a Sötét Főnixhez készült előzetesét. A film sorsa döcögősen indult. A forgatási munkálatokkal már 2017 októberében kész voltak, és 2018-ban be is mutatták volna a mozikban. A stúdió ugyanakkor nem volt elégedett a végeredménnyel, így utóforgatást rendelt el. A megjelenési dátum ekkor tolódott ki 2019 februárjára, amit az előzetes kiadása után két nappal ismét módosítottak. A jelenlegi információk szerint a bemutató 2019. június 7-re várható.

A középpontban a Sophie Turner által megformált Jean Grey áll, akinek a benne rejlő gonosz erővel kell megbirkóznia. A film a 2006-ban megjelent „X-men: Az ellenállás vége” újragondolt verziója. A rendező, Simon Kinber szerint az első próbálkozásuk nem olyan lett, amilyenre sokan számítottak, ezért elnézést kért a Marvel rajongóitól.

„Bocsánatkéréssel tartozom az X-Men 3 miatt. Próbáltuk elmesélni a Sötét Főnix sztorit, de nem úgy sikerült, ahogy kellett volna. De a mostani Sötét Főnix filmben már nem lesz “ellenszer” és más felesleges mellékszál. Ez, az a Sötét Főnix sztori lesz, amit a képregényekből már jól ismerhettek.” forrás

2011-től kezdve a Fox szorgosan építgette az X-Men moziverzumot, amelynek James McAvoy, Michael Fassbender, Nicholas Hoult és Jennifer Lawrence központi alakjai voltak. A Sötét Főnixben az ő jelenlétükre is biztosan számíthatunk. A Disney ugyanakkor nemrégiben felvásárolta a Fox-ot, így az is megeshet, hogy ezzel a filmmel ez a korszak végleg lezárul. Az üzlet által a Foxhoz tartozó karakterek jogai egyenesen a Disneyhez kerültek, aminek köszönhetően az X-men tagjai (akárcsak Deadpool és a Fantasztikus négyes) a jövőben csatlakozni fognak a Marvel Moziverzumhoz. Pontos információkat még nem tudni, de elég nagy rá az esély, hogy a Disney teljesen újragondolja az X-menek sorsát.

„…Persze óvatosan kell fogalmaznom, hiszen ez még mindig érzékeny téma a Foxos srácokkal, de szerintem ők is tudják, hogy ez a helyes lépés. Csak annak van értelme, ha a Marvel egy entitásként működik. Azzal senki nem jár jól, ha két Marvel világ létezik párhuzamosan.” forrás

Hozzászólások