Sorozatok

Visszatért Lucifer – Már csak egy évad van hátra!

A múlt héten visszatért a Netflix-re a Lucifer című sorozat, amelyből már csak egy évad van hátra, mielőtt végleg búcsút intene a rajongóknak. Az ötödik szezon második fele nyolc részes lett, amelyből mi már meg is néztük az első epizódot. De vajon mi vár ránk a folytatásban? Spoileresen folytatjuk! 

A széria országos csatornán indult útnak évekkel ezelőtt, majd két éve a Netflix vette át a sugárzását és a készítését egyaránt. A szolgáltató a csatornával ellentétben látta benne a potenciált és meg kell hagyni, jót tett neki a váltás. Tudniillik itt jóval rövidebbek a fejezetek, így sokkal pörgősebbek is az epizódok. Ez ebben az esetben sincs másként, hiába érezhetjük olykor, hogy a nyomozós szálak elcsépeltek.

Az előző szezont ott hagytuk abba, hogy feltűnt Lucifer ikertestvére és Isten is. Az apa megjelenése azonnal vitát szított a testvérek között. Eközben az ördög boldogan élt új kapcsolatában a nyomozóval. Sajnos azonban ezt a folytatásban szinte azonnal meg is szakították, mondván, hogy mivel Isten nem képes szeretni, így állítása szerint ő sem tud szerelembe esni. Persze mi nézők tisztában vagyunk vele, hogy ez nem igaz, de egyelőre úgy tűnik, hogy lesznek még fennakadások, mire ők ketten egymás mellett kötnek ki.

Az első rész amúgy egy kicsit laposnak érződött, ugyanis nagy részét elvette a családi vacsora, amelyen Lucifer, a testvérei, Isten és persze a dokinő vett részt. Ugye az évad első felében megszületett Amenadiel (az ördög másik testvére) és Linda Martin közös gyermeke. A mindenható megállapította, hogy egy átlagos újszülöttről van szó, aki hallhatatlan. Éppen ezért az édesapa úgy gondolta, hogy feláldozza magát, ha Isten felruházza a gyermeket angyali tulajdonságokkal. Persze ez nem ilyen egyszerű dolog, ugyanis a nagyapa nem hajlandó erre a tettre. Arra sem, hogy Mazikeen-nek lelket adjon. Innentől már egyértelmű volt Lucifer számára, hogy Isten nem tud szeretni, sem a gyermekeit, se senkit.

A nyomozós szálon ismét egy olyan esemény történt, amelyet az ördög a problémáinak megoldására használt fel. Chloe ezt előre látta, így próbált meg rájönni, hogy mi is lehet Lucifer problémája. Ez végül oda vezetett, hogy a férfi elmondta neki, hogy mivel az apja sem képes a szeretetre, így ő sem.

Természetesen visszatért Daniel és Ella is, akik között valószínűleg lesznek még történések az évad során. Ella az előző epizódokban egy sorozatgyilkossal került össze, amely miatt most magát okolja a történésekért. Nem hajlandó ismerkedni és a munkába temetkezik, ezen próbál meg segíteni Chloe volt férje. Hogy mi lesz velük, egyelőre rejtély!

A maradék részeket igyekszünk minél előbb megnézni, hogy beszámolhassunk róluk. Ti láttátok már? Mit szóltok az 5B-hez?

Hozzászólások