Életmód

Vissza a suliba – tippek a reggelekhez

A szeptemberrel együtt nem csak az ősz kezdődik, sokaknak ez egy újabb tanév, vagy éppen félév kezdetét is jelenti. A nyári szünidő után nehéz lehet visszaszokni a korán keléshez, a reggeli gyors készülődéshez, és a tanórákon való odafigyeléshez. Ma néhány hasznos tippel érkeztünk azoknak, akiket még vár az iskola. 

1.) Feküdj le időben!

Egyértelműnek tűnhet, de nagyon sokan nem tartják be. Mindenkinek eltérő az alvásigénye, van, aki öt óra alvás után is kipihenten ébred, de ha neked nyolc óra alvásra van szükséged, akkor szánj elég időt az alvásra. Ha kialszod magad, nem leszel annyira fáradt reggel, hosszútávon pedig az egészségednek is jót tesz. Az időben lefekvéshez segítség lehet, ha már van egy jól bevált esti rutinotok. Plusz tipp, hogy este tartsátok távol magatoktól az elektronikai eszközöket, mert ébren tartja az agyat.

2.) Készülj előre!

Döntsd el előző este, hogy mit szeretnél felvenni, ,magaddal vinni az iskolába. Reggel elképesztően sok idő megy el azzal, hogy nem találunk valamit, vagy nem tudjuk eldönteni, mit viseljünk. Ha ezt letudod este, hálás leszel magadnak, amiért nagyon sok időt megspórolsz. Néhány ételt is el tudsz készíteni előre, például az ebédedet, amit magaddal szeretnél vinni. Ezzel könnyebben rá tudsz szokni az egészséges ételekre is, mert nem kell sietned.

3.) Kellemes ébresztő

Elsőre jó ötletnek tűnhet a leghangosabb, legidegesítőbb ébresztőt választani, de valójában sokkal praktikusabb olyat beállítani, amit szeretsz. Ez is segít, hogy jó kedvvel induljon a nap. Érdemes váltogatni az ébresztő hangját néhány nap, vagy hét elteltével, mert előfordulhat, hogy egy idő után már nem kelsz fel rá, mert megszokod. Ne ijeszd meg magad, válassz kellemes dallamokat! Ha az jobban beválik, kérj meg valakit, hogy ébresszen fel.

4.) Mozogj!

Nem kell egy teljes edzést letudnod a hajnali órákban, viszont érdemes egy tíz percet rászánni reggel a mozgásra. Nincs szükség nehéz gyakorlatokra, néhány egyszerű nyújtógyakorlat is megteszi. Kapcsolj mellé zenét, gyújtsd gyertyát, teremts jó hangulatot hozzá, és nem csak a vérkeringésednek, de a kedvednek is nagyon jót fog tenni. Ha van rá időd, sétálhatsz is egy kicsit reggel, a friss levegő is segít felébredni. Ha erre nincs lehetőséged, nyiss ablakot!

5.) Ne hagyd ki a reggelit!

A reggeli energiát ad ébredés után. Ha kihagyod, lehet, hogy az úton éhezel meg, vagy túl korán megeszed, amit magaddal vittél. Reggelire egyél valami finomat és egészségeset, ez egy kis motivációt is fog adni hogy felkelj. Ha olyat készítesz, amit szeretsz, várni fogod, és könnyebben kipattansz az ágyból. Sokaknak a reggeli részét képezi a kávé, ami elveszi az étvágyat. Próbáld ki, hogy inkább az étel legyen előbb, utána a kávé!

A források a képekre kattintva érhetőek el.

Hozzászólások