Könyvek

Végre magyarul is olvasható a nagysikerű Szellemek!

Február elsején jelent meg Dolly Alderton nagysikerű regénye, a Szellemek, ami az angolszász területeken már sorban hódítja meg a Bestseller listákat. Nem csoda, hiszen a kötet az emberi kapcsolatokat és a társkeresést mutatja be, igen humoros módon!

A történet főszereplőke Nina Dean, aki gasztroíróként tevékenykedik. Az exe már rég túllépet rakta, a barátnői szülők lettek vagy az esküvőre készülnek, ő pedig szingliként többet tud a csecsemőtáplálásról és a pelenkázás részleteiről, mint akinek öt gyermeke van. Nem beszélve a lánybúcsúkról és az esküvőkről.  De nem csak a barátok válnak egy idő után szellemekké, hanem a családja is. Édesanyja képtelen elfogadni az idő múlását, az öregedést, míg édesapját egyre inkább elveszik a demencia által. A férfinak fokozatosan tűnnek el az emlékei, illetve egyre több furcsaságot hajt végre. A kenyérpirítóba pakolja az újságot és olyan ember halála kapcsán küld részvétnyilvánító üzenetet, aki még bizony életben van.

Mindezek után Nina nem csoda, hogy beleveti magát a randiappok világába. A Szellemek bemutatja, hogy nem éppen leányálom szinglinek lenni a harmincas éveinkben, mindezt ráadásul igen humorosan, így garantált a kikapcsolódás. A kötetben végig követhetjük, hogyan kell manapság már taktikázni és trükközni, harcolni a boldogságért. És hogy mi történik akkor, ha valakinek már az első randin megkérik a kezét.

Dolly Alderton – Szellemek

Nina Dean harmincas éveinek első felét tapossa, sikeres gasztroíró, szeretik őt a barátai és a családtagjai, új lakásba költözött, a város másik kerületébe. Amikor találkozik Maxszel, az elbűvölő romantikus hőssel, aki az első randin közli vele, hogy feleségül fogja venni, Ninának úgy tűnik, minden terv szerint megy.

Az új kapcsolat a legjobbkor jött – mióta betöltötte a harmincat, messze nem érezte magát olyan jól a bőrében, mint arra előzőleg számított. Bármerre nézett, a dolgok az idő múlására, a lehetőségek fogyatkozására emlékeztették. A baráti szálak meglazultak, az ex-pasik továbbléptek, és, ami a legrosszabb, mindenki távoli kertvárosokba költözött. A szülők se jelentenek támaszt, Nina apja lassan átadja magát a leépülésnek, az anyja meglepő frizurával és ruházattal kísérletezik.

Tényleg Max lenne a megoldás?

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?