Véget ér a Hawaii Five 0

A CBS csatorna több egykor sikeres sorozatát keltette újra életre az elmúlt években, de kétségkívül a Hawaii Five 0 volt az a széria, ami modernizált formájában is teljesen meg tudta nyerni a nézőket. Az 1968-ban kiadott produkció újragondolt változata 2010-ben, elődjéhez hasonlóan szeptember 20-án került bemutatásra. A sorozat kezdetén Alex O’Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim és Grace Park alkották a színészgárdát, ám ahogy az szinte minden szériánál lenni szokott, idővel újabb nevek érkeztek, a régiek pedig távoztak. Alex O’Loughlin és Scott Caan ugyanakkor a változások ellenére is betonbiztosan tartotta a helyét, ami viszont a Hawaii Five 0 ismeretében egyáltalán nem meglepő. A két színész tökéletes együttműködése sokat hozzátett a széria sikeréhez, így az ő távozásukat biztos nem élte volna túl a sorozat.

A hazánkban is sikeresnek számító produkció Steve McGarett haditengerész karaktere köré épül fel, aki az első epizódban Hawaiira visszatérve édesapja halála után kezd el nyomozni. A magányosnak induló küldetés idővel a Hawaii Five 0 nevű szervezet megalakulásához vezet, ami a helyi rendőrség egy különleges egységeként kezd el működni.

Az elmúlt tíz évben a sorozat népszerű közönségkedvencé nőtte ki magát, ami mind a mai napig képes kiemelkedő nézettségi adatokat produkálni. Pontosan ennek fényében igen meglepő volt az a bejelentés, amit nemrégiben tettek közzé a széria hivatalos oldalán. Sok más TV sorozathoz hasonlóan, 2020-ban a Hawaii Five 0 szintén a végéhez ér. A jelenleg futó évad lesz az utolsó, amit még láthatunk.

A döntés sokak számára derült égből villámcsapásnak tűnhet, ám egyes híresztelések szerint a felszín alatt már sejteni lehetett, hogy közeledik a befejezés. Bár egyértelmű nyilatkozat ezzel kapcsolatban még nem érkezett, azt rebesgetik, hogy a főszereplőt alakító Alex szeretne kiszállni, ugyanis egy korábban szerzett sérülése miatt a forgatásokkal járó fizikai megterhelés egészségügyi szempontból kockázatos számára. Ahogyan az korábban említésre került a cikkben, az ő távozásával maga a széria sem működne már ugyanúgy tovább, így a készítők a nézettségi adatok ellenére – amik bár sokat csökkentek, de még így is jónak számítottak – a befejezés mellett döntöttek.

Az eddigi információk szerint az utolsó epizódra április 3-án számíthatunk, ami egy film hosszóságú, vagyis egy közel két órás rész lesz. A záró évadban Alex O’Loughlin és Scott Caan mellett, Ian Anthony Dale, Meaghan Rath, Beulah Koale, Katrina Law, Chi McBride, Taylor Wily, Kimee Balmilero és Dennis Chun színészekkel találkozhatunk, akik jelenleg is főszereplőként láthatóak a sorozatban. Mit szóltok a hírhez? Nektek hiányozni fog a Hawaii Five 0? 

Hozzászólások