Könyvek

Varázslatos ifjúsági regény érkezik a Maxim Kiadónál!

A Maxim Kiadó az elmúlt napokban számos újdonságot bejelentett, széles műfaji skálán mozogva, a romantikustól egészen a fantasy-ig. A könyvek között volt egy külföldön már nagy sikert aratott ifjúsági fantasy, Tracy Deonn könyve, mely a Legendborn – Mondaszülöttek címet viseli.

A történet főszereplője a 16 éves Bree Matthews, aki édesanyja halála után nem találja többé a helyét az otthonában, folyamatosan kínozzák őt az emlékek. Egy nap azonban látszólag tökéletes lehetőség kínálkozik a számára: a Carolinai Egyetem bentlakásos programot kínál. Azonban a lány, rögtön bekerülése után szemtanúja lesz egy mágikus támadásnak.

Ráadásul, ha mindez még nem lenne elég, kiderül, hogy a diákok egy titkos társasága, a Mondaszülöttek vadászik az ilyen és ehhez hasonló szörnyekre. Egy titokzatos varázsló megpróbálja kitörölni Bree emlékeit a látottakról, de nem jár sikerrel.

A kísérlet során a lány rájön, hogy ő is varázserő birtokosa, ráadásul feltör benne egy emlék is. Kiderül, hogy anyja halála mögött sokkal több rejlik, mint amit eddig hitt. Bree pedig elhatározza, hogy kideríti az igazságot, mégha ehhez fel is kell vetetnie magát a Mondaszülöttek közé.

A lány hamarosan kénytelen segítséget kérni Nicktől, az önkéntes száműzetésbe vonult Mondaszülöttől. Együtt kezdenek el nyomozni, és felderíteni a társaság legnagyobb titkait, melynek során természetesen egymáshoz is fokozatosan közelebb kerülnek. A társaság azonban háborúra készül és válaszút elé állítják a lányt: részt vesz a küzdelmükben vagy inkább a saját útját járja? Vajon meddig megy el Bree, hogy kiderítse mi történt az édesanyjával? A Mondaszülöttek mellé áll vagy ellenük vesz részt a harcban?

A történet nagyon izgalmasnak tűnik, mi már nagyon várjuk, hogy megjelenjen!

A kötet ráadásul a Maxim Kiadó oldaláról már elő is jegyezhető!

Várható megjelenési idő: 2024. szeptember 1.

Tracy Deonn – Legendborn – Mondaszülöttek

A ​16 éves Bree Matthews édesanyja halálos kimenetelű balesete után nem tud mit kezdeni családjához fűződő emlékeivel és az otthonával, ahol a gyermekkorát töltötte. A Carolinai Egyetem különösen intelligens középiskolásoknak szóló előfelvételis, bentlakásos programja tökéletes menekülésnek tűnik – egészen addig, amíg Bree az egyetemen töltött első estéjén tanúja nem lesz egy mágikus támadásnak:

Egy repülő démon emberi energiával táplálkozik.

Az úgynevezett Mondaszülött diákok titkos társasága vadászik ezekre a lényekre.

És egy titokzatos fiatal varázsló, egy úgynevezett Merlin megkísérli kitörölni Bree emlékeit mindarról, amit látott – csakhogy nem jár sikerrel.

A varázsló kudarca nyomán Bree ráébred, hogy ő maga is mágikus erővel rendelkezik és felidéz egy eltemetett emléket, amelyhez rejtett kapcsolat fűzi: azon az éjszakán, amikor az anyja meghalt, a kórházban egy másik Merlinnel találkozott. Miután Bree rájön, hogy anyja halála mögött sokkal több rejlik, mint ami a rendőrségi jelentésben szerepel, mindent megtesz, hogy kiderítse az igazságot, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy fel kell vetetnie magát a Mondaszülöttek társaságába.

Nick, az önkéntes száműzetésbe vonult Mondaszülött segítségét veszi igénybe, noha a fiú berzenkedik a csoport ellen: vonakodása ellenére együttműködésük során egyre több mindent fedeznek fel a társaság titkait illetően, és egyre közelebb is kerülnek egymáshoz. Mikor a Mondaszülöttek Artúr király lovagjainak leszármazottaiként mutatkoznak be, és elárulják neki, hogy mágikus háború közeleg, Bree-nek el kell döntenie, meddig megy el az igazságért, és hogy a varázserejét a társaság felszámolására használja-e inkább vagy a küzdelmükhöz csatlakozik.

Hozzászólások