Könyvek

Valósítsd meg önmagad a 21. század könyveivel!

Mind urai akarunk lenni a saját életünknek. Kezünkbe venni az irányítást, vagy legalábbis megtanulni jobban boldogulni, legyőzni az utunkba gördülő akadályokat. Legyél jó vezető, élj félelem nélkül, válj felelősségteljes felnőtté! “Könnyű azt modani” – gondolom, nem én reagálok csak így ezekre a tanácsokra. A mai rohanó világban vagy energiánk, vagy időnk nincs rendet rakni a fejünkben, tenni azért, hogy egészségesebbek legyünk nemcsak testileg, hanem lelkileg is.

Ha segítségünkre van mondjuk egy Youtube-csatorna vagy egy blog, máris könnyebb elindulni a siker felé vezető úton. Talán az egyik legjobb – személyes – példa erre Daniel Howell önsegítő útmutatója, amiből megtanulhatjuk, hogyan legyen egészséges kapcsolatunk a saját elménkkel. Ezért adott ki nemrégiben a 21. század kiadó nem egy, hanem három könyvet, melyek segíthetnek, hogy teljesebb életet éljünk.

Evy Poumpouras: Golyóálló

Legyőzve mindennapi félelmeinket mindnyájan erősebbé, magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válhatunk. Hogyan essünk túl a nehéz beszélgetéseken? Kiben bízzunk? Kinek lehetnek rossz szándékai velünk szemben? Tereljük jó irányba a helyzeteket, és készüljünk fel a váratlan dolgokra. Amikor golyóállóvá válsz, a legjobb, legbátrabb éneddel azonosulsz, önmagad legerőteljesebb formáját hozod. Az igazi erő végső soron nem testi, hanem szellemi erő. A bátorság abban áll, hogy szembenézünk félelmeinkkel, de ezen túl állhatatosságot feltételez. Állnunk kell a sarat, beépített detektorral kell rendelkeznünk, amely jelez, ha valaki kamuzik.

Jocko Willink & Leif Babin – Teljes felelősségvállalás

Az iraki háborúban legtöbb kitüntetést szerzett haditengerészeti különleges alakulat két vezetője mutatja be benne vezetési stratégiáját, amely az üzleti világban és az élet minden területén kiállta a próbát. Jocko Willink és Leif Babin SEAL-alakulata Irak legvéresebb hadszínterén vitt véghez egy lehetetlen küldetést: a katonasággal együtt biztosították Ramadi városát, amelyet az USA hadereje addigra lényegében feladott. A hősies teljesítményeket, tragikus veszteségeket és a nehezen kivívott győzelmeket látva és tapasztalva jöttek rá, hogy egy csapat sikerének legfontosabb tényezője, hogy milyenek a vezetői.

David M. Rubinstein – Mitől leszel jó vezető?

Nincs két egyforma vezető. Többek között Bill Gates, Jeff Bezos, Ruth Bader Ginsburg, Warren Buffett, Oprah Winfrey elveit és hozzáállását ismerjük meg ebből az alapkönyvből. Az elmúlt öt évben David M. Rubenstein a világ legjobb teljesítményét nyújtó vezetőit kérdezte arról, kik ők, és hogyan váltak sikeressé. A Mitől leszel jó vezető? nélkülözhetetlen vezetői kézikönyv: a pénzügyi világ (Warren Buffett, Jamie Dimon, Christine Lagarde, Ken Griffin), az informatika (Jeff Bezos, Bill Gates, Eric Schmidt, Tim Cook), a szórakoztatóipar (Oprah Winfrey, Lorne Michaels, Renee Fleming, Yo-Yo Ma), a sport (Jack Nicklaus, Adam Silver, Coach K, Phil Knight) és az államigazgatás (Bill Clinton és George W. Bush amerikai elnökök, Ruth Bader Ginsburg, Nancy Pelosi) legnagyobb elméinek tanácsait gyűjti egybe.

A te érdeklődésedet felkeltette valamelyik? Egy könyv, egy választás, egy lépés a siker felé!

Hozzászólások