Könyvek

Újabb skandináv komédia érkezik az Animus Kiadónál!

Az Animus Kiadó már nem egy skandináv szerző életművét gondozás alá vette. Náluk jelenik meg többek között az olvasók körében nagy népszerűségnek örvendő Fredrik Backman vagy éppen Jo Nesbo is. Pár napja pedig egy újabb északi író Peter Hammarbäck új kötetének a megjelenését jelentették be, melynek címe A fiú, aki megszöktette az oroszlánokat lesz!

Főszereplőnk, Adam nyugodt élete egyszeriben felborulni látszik, mikor munkahelyének, a stockholmi állatkertnek új igazgatót neveznek ki az élére. Az igazgató ugyanis a fejébe vette, hogy azért, hogy nyereségessé tegye az intézményt egy csődbe ment cirkusztól oroszlánokat, gorillákat és elefántokat fog vásárolni, hogy ezekkel az egzotikus fajokkal helyettesítse a kert jelenlegi, „unalmas” lakóit.

Adam azonban nincs meggyőződve arról, hogy az állatkert megfelelő lenne az állatok számára, ezért két társával összefognak, hogy megkíséreljék megszöktetni az állatokat. A céljuk, hogy visszajutassák őket szülőföldjükre, az afrikai vadonba. Ehhez azonban szükségük lesz néhány magyar alvilági figura segítségére is…

Peter Hammarbäck amellett, hogy megnevettet minket, az állatkertek létjogosultságát is boncolgatja, megvizsgálva azok negatív és pozitív oldalát is.

Várható megjelenési idő: 2024. május 27.

A kötetet már elő is rendelhetjük a kiadótól kedvezményes áron!

Peter Hammarbäck – A fiú, aki megszöktette az oroszlánokat

Adamot mindig csak egy dolog érdekelte igazán: az állatok. Amikor munkahelyére, a stockholmi állatkertbe új igazgató érkezik, a fiú nyugodt élete felborul. Főnökének ugyanis eltökélt szándéka, hogy nyereségessé teszi az intézményt, mégpedig úgy, hogy egy csődbe ment cirkusztól oroszlánokat, gorillákat és elefántokat vásárol, és ezekkel az „új, menő és izgalmas” állatokkal helyettesíti a kert mostani „uncsi” lakóit.
Adam kétli, hogy az állatkert megfelelő hely lenne a jövevények számára, ezért barátjával, a jó kedélyű Daviddal, és Natalie-val, a cirkusz oroszlánszelídítőjével merész tervet sző az állatok megszöktetésére. Ám ahhoz, hogy elérjék céljukat, és az állatok szabadon élhessenek az afrikai vadonban, a magyar alvilág néhány tagjának segítségére is szükségük lesz.

A fiú, aki megszöktette az oroszlánokat egyszerre bájos szatíra és kalandregény, amely érdekes megvilágításba helyezi, hogyan is viszonyulunk valójában az állatokhoz, és mire jók – vagy nem jók – az állatkertek.

Hozzászólások