Könyvek

Újabb regény érkezett a mesterséges intelligenciáról

Az augusztus is számos újdonságot tartogat a könyvmolyok számára, aminek természetesen mind nagyon örülünk. Érkezik például Jo Callaghan regénye, az Egy ​szempillantás alatt, amely napjaink egyik legizgalmasabb témáját dolgozza fel, a mesterséges intelligenciát!

Az MI egy nagyon megosztó téma a mai világban, mert míg van aki pozitívan vélekedik róla és látja benne a számtalan lehetőséges és fejlődést, addig mások félnek tőle vagy éppen úgy vannak vele, hogy létezésével bizonyos munkakörök szűnnek meg, ami az embereknek rossz. Jo Callaghan mindenesetre úgy döntött, hogy regényének egyik főhősévé teszi, ugyanis az Egy szempillantás alatt című krimijében egy ember és egy MI kettőse alkotja a nyomozópárost. Vajon mennyire lesz sikeres könyvében az együttműködésük?

A kötet 2023. augusztus 7-én kerül a boltok polcaira, Kövesdi Miklós fordításában.

Jo Callaghan – Egy ​szempillantás alatt

Tudja ​rólad, amit magadnak se mersz bevallani

Az Egyesült Királyságban másfél percenként jelentenek egy eltűnést.

Egy embernek nyoma vész. Egyszer csak nincs meg. Szempillantás alatt tűnik el.

Kat Frank főfelügyelő tisztában van azzal, mit jelent elveszíteni valakit. Férje meghalt, egyedül neveli a fiát, és detektívként bízik a szimatában. Katet szemelték ki a kísérleti programhoz, amelyben egy mesterséges intelligencia, név szerint Lock lesz a nyomozó partnere. A nő a szimatára épít, Lock pedig a logikai képességére, így aztán rögtön adott a feszültség. De aztán két régi eltűnési ügyben új fejlemények állnak elő, és Kat számára személyes tétet kap a nyomozás. Egyedül Lock segíthet a megoldásban.

Emberi tapasztalat vs. mesterséges intelligencia.

Ösztön vs. logika.

Sikeres lehet a közös munka, mielőtt egy újabb emberből lesz puszta statisztikai adat?

Az Egy szempillantás alatt izgalmas, új hangon szólal meg, hogy feltegye a kérdést: mit is jelent embernek lenni?
    
Jo Callaghan két gyereket nevel, vidéken él. Negyvenkilenc éves volt, amikor a férje rákban elhunyt. Jelenleg Kat főfelügyelő következő rejtélyén dolgozik. Az Egy szempillantás alattból film készül.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?