Könyvek

Újabb Luca Di Fulvio regény érkezik!

Luca Di Fulvio neve már sokak számára ismerős lehet Magyarországon is, hiszen a Maxim Kiadó jóvoltából az olasz író négy könyvét is olvashattuk már. A nagy sikerre való tekintettel úgy döntöttek, hogy egy újabb könyvet hoznak el nekünk tőle, melynek címe nem más, mint Az örök város balladája.

A történet ezúttal a 19. századi Olaszországba kalauzol el bennünket. Rómában forronganak az indulatok, hiszen ezekben az időkben dől el, hogy továbbra is Pápai Állam marad a franciák által megszállva, vagy fővárosként az Olasz Királyság része lehet.

Három ember sorsa fonódik össze ezekben a zűrzavaros időkben: egy grófnő, akit megfosztottak mindenétől, egy általa nevelt árva fiú, aki a fényképeivel akar változást hozni a világba és egy cirkuszban nevelkedett fiatal lány, aki érdeklődni kezd a politika iránt. Bármennyire is különböznek egymástól az élet valahogyan mégis összehozza őket. Ahogy azonban az álmaik megvalósulni látszanak, a római események olyan kihívások elé állítják őket, amelyekben gyakran az életük is veszélybe kerül. Egyedül a veszélyek ellenére közöttük kialakult kötelék az, ami segíthet nekik átvészelni ezeket a zivataros időket.

A történet tehát nagyon ígéretesnek hangzik és ismerve az író stílusát és karakterábrázolásait, valószínűleg ezúttal sem fogunk csalódni.

A kötet – amit akár már elő is jegyezhetünk a Maxim Kiadó Mont Blanc válogatásában fog megjelenni, várhatóan 2021. november 29-én!

Luca Di Fulvio – Az örök város balladája

Luca Di Fulvio legújabb regénye a 19. századi Olaszországban játszódik. A történetet hősei egy árva fiú, aki fényképeivel akarja megváltoztatni az emberek látásmódját, az őt örökbe fogadó grófnő, aki mások szabadságáért küzd, és egy fiatal lány, aki egy cirkuszban nő fel és rajong a politikáért. A sors 1870-ben Rómába, Olaszország dobogó szívébe vezet ez a három embert, mely épp a nemzetállammá válás útját járja. Az ígéretek városában útjaik keresztezik egymást, és álmaik mágikus módon fonódnak össze. Ám a káprázatos Róma váratlan kihívás elé állítja őket, amikor egy napon drámai esemény rázza meg az ’örök várost’, mely azzal a veszéllyel fenyeget, hogy mindent elveszítenek, ami számukra értékes.

Hozzászólások