Könyvek

Újabb legendás divatmárkáról készült regény!

Újabb izgalmas divatház története elevenedik meg regényes formában, ezúttal az Alexandra Kiadó jóvoltából! A Cinzia Giorgio által írt Az olasz divat nagyasszonyai című kötet egy fikció, azonban történelmi eseményeken és személyeken alapszik, így tehát valós lenyomata az 1920-as, ’30-as évek virágzó olasz divatkultúrájának. Többek között azt is megtudhatjuk belőle, hogy hogyan válik egy szerény családi vállalkozás hatalmas divatmárkává Karl Lagerfeld segítségével.

Az izgalmakkal teli, stílusos családregényt Túri Zsuzsanna fordításával olvashatjátok.

Cinzia Giorgio – Az olasz divat nagyasszonyai

Mi ​történt volna, ha Maddalena Splendori, a 20. század elejének legbefolyásosabb olasz múzsája találkozik napjaink egyik vezető divatmárkájának alapítójával, a divattervező Adele Casagrandéval? És ha barátok lettek volna?

A kilencven esztendőt felölelő Az olasz divat nagyasszonyai ennek az elképzelt, generációkon átívelő szoros barátságnak a regénye. A valós történelmi személyeken és eseményeken alapuló történetben bátor, úttörő, szorgalmas és céltudatos női alkotókat ismerhetünk meg, akik minden nehézség ellenére hatalmas sikereket értek el a férfiak uralta világban.
A regény lapjain megelevenedik a szépség és elegancia világa, magunkba szívhatjuk a hamisítatlan olasz életérzést, sétálhatunk az 1920-as évek Rómájában, majd láthatjuk, hogyan válik egy szerény családi vállalkozás nemzetközileg elismert divatmárkává a legendás Karl Lagerfeld segítségével. Ikonikus kollekciók születésénél lehetünk jelen, amelyeknek darabjai rendszeresen feltűntek többek között Federico Fellini és Franco Zeffirelli filmjeiben, és amelyeket olyan hírességek viseltek, mint Sophia Loren, Liza Minelli vagy Jackie Kennedy.

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?