Könyvek

Újabb fantasy megjelenés érkezik az Európa Kiadótól!

Sok minden van manapság, ami lehangolhatja az embert, elég csak a házi karanténra gondolnunk. A könyvkiadók is egyre-másra tolják el az előre bejelentett megjelenéseket, számos könyves eseményt kénytelenek voltak a szervezők lemondani vagy halasztani. Vannak azonban olyan kiadók is, akik folyamatosan jelentik be újdonságaikat mosolyt csalva ezzel rengeteg könyvmoly arcára. A napokban az Európa Kiadó is előrukkolt valami igazán ígéretessel, nézzük is mi az!

Az Európa ezúttal leginkább az urban fantasy műfaj kedvelőinek igyekezett kedvezni, ugyanis nemrég jelentette be, hogy előrendelhetővé válik náluk a külföldi könyves berkekben már nagy népszerűségnek örvendő Fonda Lee könyv, a Jáde város, ami  a Zöldcsont-saga első része.

A történet szerint Kekon szigetén járunk, ahol a fő kereskedelmi áru és a legértékesebb tulajdon a jáde. Sokáig nem is volt mindenki számára elérhető, kizárólag csak a Zöldcsont harcosok viselhették, akik a kövek erejét felhasználva védték a szigetet az ellenséges megszállóktól. Ezek közé a harcosok közé tartoztak a Kaul család tagjai is, akik manapság inkább már Kekon fővárosának uralmáért küzdenek. Szenvedélyesen védik a határaikat, a jádelelőhelyeiket, de közben egyre inkább elfelejtik az ősi tradíciókat és azok fontosságát.

Eközben azonban megjelenik a piacon egy újfajta drog, ami bárkit képessé tesz arra, hogy erőt merítsen a jádékból. A helyzet kezd tarthatatlanná válni és felüti fejét a káosz, minek során a Kaul klán is összecsap a régi rivális Ay családdal.

A harc kimenetele mindenkire hatással lesz, a háború pedig látszólag elkerülhetetlen. Szenvedélyes mese vérről, családról és becsületről, fantasy köntösbe bújtatva. Olvasva a külföldi kritikákat már rendkívül kíváncsiak vagyunk a regényre és nagyon örülünk neki, hogy pont az Európa Kiadó vette gondjaiba ugyanis ők mindig rendkívül színvonalas köteteket adnak ki a kezük közül A könyvet már elő is tudjátok rendelni ezen a linken.

 

Fonda Lee – Jáde város

A jáde Kekon szigetének éltető eleme. Mindig is bányászták, adták-vették, csiszolták, lopták, öltek érte – de évszázadokon át csakis az olyan tiszteletre méltó Zöldcsont harcosok viselhették, mint a Kaul család tagjai, akik különleges adottságaik révén, a mágikus zöld kő erejét használva védelmezték a szigetet az idegen megszállóktól.

Mostanra a szabadságért vívott harc véget ért, és a Kaulok új generációja immár Kekon rohamtempóban fejlődő fővárosának uralmáért verseng. Mindent megtesznek, hogy megvédjék az övéiket, ellenőrizzék a jádekereskedelmet, és megóvják a területeiket. A klánok mindennapjait meghatározó ősi tradícióknak egyre kevesebb tér marad gyorsan változó világukban.

Amikor megjelenik a piacon egy rendkívüli drog, amely bárkit, még a külföldieket is képessé teszi a jádeviselésre, a Kaulok és a rivális Ayt család közti, régóta feszülő ellentét nyílt erőszakba csap át. A klánok háborújának kimenetele minden Zöldcsont sorsára hatással van a legöregebb pátriárkától a legutolsó motoros futárig, sőt az egész sziget jövőjét is meghatározza.

A Zöldcsont-saga a legjobbfajta urban fantasy; gengsztertörténetbe oltott mágikus kungfumese családról, becsületről és harcosokról, akik a vér és a jáde ősi törvényei szerint élnek és halnak.

Hozzászólások