Könyvek

Új mangasorozat érkezik a Fumax Kiadónál!

A Fumax Kiadó mindig is megbízható kiadó volt, főleg ha mangák kiadásáról volt szó. Ők hozták el nekünk a Devil’s Candy-t vagy éppen a The Hellbound mangákat is. Nemrég pedig egy újabb izgalmasnak tűnő címet jelentettek be, ami nem más, mint Kacho Hashimoto alkotása a Cagaster – Rovarok és emberek!

A Netflixen már magyar felirattal is elérhető sorozat alapjául szolgáló manga egy posztapokaliptikus világban játszódik. A cagaster nevű betegség rengeteg embert megfertőzött, elvette emberi mivoltukat és óriási emberi rovarokká alakította őket. Ezeket a lényeket a hadsereg és az irtóknak nevezett emberek próbálják visszatartani.

A járvány kitörése után 30 évvel egy ifjú irtó, Kidow megment egy Ilié nevű kislány egy óriás rovar támadásától, valamint megkísérli előkeríteni a gyermek édesanyját is. Időközben egyre hevesebb háború tombol a két oldal között a bolygó uralásáért, így elég kiszámíthatatlan és vérzivataros időkben kell kutatniuk. Nemsokára már nemcsak az válik  kérdésessé, hogy vajon megtalálják-e Ilié édesanyját, hanem az is, hogy egyáltalán sikerül-e életben maradniuk.

Nagyon izgalmasnak tűnik tehát a történet, alig várjuk már hogy olvashassuk! A hatkötetes mangából a Netflix ráadásul már egy látványos 12 részes sorozatot is készített, ami magyar felirattal elérhető a streaming oldalon.

Az első kötet megjelenése ráadásul már a 2023-as júliusi Mondocon környékére várható!

Kacho Hashimoto: Cagaster ​– Rovarok és emberek

A cagaster…
a XXI. század végén megjelent furcsa betegség, megsemmisíti áldozatai személyiségét, és óriási emberevő rovarokká alakítja át őket, akik ellen a hadsereg, szedett-vedett milíciák és az irtók veszik fel a küzdelmet. Legalábbis megpróbálják. A Föld lakosságának kétharmadát elpusztító apokalipszis a felismerhetetlenségig átformálja a világot…
30 évvel a járvány kitörése után Kidow, az ifjú irtó megmenti Iliét egy óriás rovar támadástól, és megkísérli előkeríteni a kislány édesanyját is. A bolygó feletti uralomért a szörnyetegek és az emberek között egyre hevesebben tombol a háború, de a titokzatos harcos mellett a lány hamarosan felfedezi, hogy ebben a világban korántsem a cagaster jelenti az egyedüli veszélyt.
A számos országban megjelent hatkötetes japán mangából a Netflix megbízására a Gonzo Animation készített egy 12 részes anime sorozatot, amely magyar felirattal is megtekinthető a streaming oldalon.

Hozzászólások