Könyvek

Új köntösben érkezik a Füst és csont leánya!

Laini Taylor nagysikerű, Füst és csont leánya című könyvsorozata, melynek első két kötetét Magyarországra még 2012-ben hozta el a Kossuth Kiadó, megújult külsővel érkezik!

A füst és csont leánya főszereplője a 17 éves Karou, aki Prágában él és képzőművészetet tanul. A kék hajú lány azonban sokat hiányzik az iskolapadból, ugyanis kiméra nevelője Kénkő sokszor küldi küldetésre a világ különböző pontjaira, ahonnan a lánynak fogakat kell neki szereznie, amikért kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet neki. Karou egy ilyen küldetés során találkozik először a szeráf Akivával. Az első találkozót aztán több másik is követi, más korokban ás más világokban – itt ugyanis ez is lehetséges.

De vajon melyikük áll a jó oldalon? Létezik-e egyáltalán egyértelműen jó és rossz oldal? Kicsoda valójában Karou, a lány, akinek a neve azt jelenti: „Remény”? Mindez kiderül egy rendkívül izgalmas és egyedi világfelépítésű regény lapjain keresztül!

Gyerekkorom nagy kedvence ez a regény és nagyon sajnáltam, hogy itthon csak az első két kötet jelent meg. Éppen ezért nagyon örültem, mikor megláttam, hogy a Kossuth Kiadó újra kiadja a köteteket, ráadásul ígéretük szerint ezúttal mind a hármat!

Az új borító ugyan kicsit megosztóra sikerült, de én nagyon várom már az új kiadásokat és mindenképpen be fogom szerezni mindet, hogy megtudjam, hogyan végződik Karou története.

Az első kötetet, a Füst és csont leányát ráadásul már akár most elő is rendelhetjük a kiadótól kedvezményesen!

Várható megjelenési idő: 2024. április 10.

Laini Taylor – Füst és csont leánya

„Egyszer ​volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szeretett. Nem lett jó vége.”

Így kezdődik a 17 éves Karou története. A valódi kék hajú lány Prágában él és rajzolni tanul, ám gyakran hiányzik az iskolából, mert időről időre távoli és veszélyes küldetéseket teljesít titokzatos és végtelenül rút nevelője, Kénkő parancsára. Kénkő boltjából kilépve ugyanis a világ legkülönbözőbb pontjain találja magát, és mindenhonnan fogakat kell vinnie Kénkőnek, aki kívánságteljesítő gyöngyökkel fizet.

Karou egy ilyen küldetésen méri össze először az erejét Akivával, az emberfeletti szépségű szeráffal. Az első találkozást több is követi a mai Prágában és más korokban, más világokban – mert tér és idő nem szab korlátot a kimérák és a szeráfok időtlen idők óta tartó könyörtelen küzdelmének.

Hogy kik a kimérák, és kik a szeráfok? Kik az ördögök, és kik az angyalok? Jó-e a szép, és szép-e a jó? Kicsoda valójában Karou, akinek a neve azt jelenti: „Remény”?

Laini Taylor fantáziában, egészen eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regényéből kiderül.

Laini Taylor, a sikeres fantasy szerző új vizekre evez legújabb trilógiájával, és ha hinni lehet a neves amerikai újságok recenzorainak, ez lehet az írónő eddigi legnagyobb sikere. Úgy tűnik, beigazolódnak e feltevések, hiszen a könyvet a New York Times beválasztotta 2011 legfontosabb könyvei közé a gyerek/ifjúsági kategóriában (összesen 5 könyv szerepelt a listán), a megfilmesítési jogokat, pedig a Universal Stúdió vásárolta meg.  A folytatás már készül!

 

Hozzászólások