Könyvek

Új J. D. Barker regény érkezik!

Az Agave Kiadó a vírus ellenére sem óvatoskodik az új megjelenésekkel. Nemrég egy újabb nagyon izgalmas könyvet jelentettek be, amit még idén terveznek kiadni!

J.D. Barker neve sokaknak a NMGY sorozat vagy a Dracul című könyv miatt lehet ismerős. A fiatal író azonban számos más történeten is dolgozott emellett, ilyen például a James Patterson-nal közösen írt The Coast-To-Coast Murders – amit szintén tervez kiadni az Agave, csak éppen jövőre – vagy éppen a már novemberben Magyarországra érkező Szíve helyén sötétség!

A történet egyik főszereplője Jack Thatch, aki gyerekkorában találkozik először Stellával, a titokzatos nyolcéves kislánnyal a temetőben. Az egyszeri találkozásból hamarosan megszállottság lesz, Jack pedig következő évben ismét visszatér a temetőbe, hogy találkozhassanak, ám utána a lány újra eltűnik.

Közben azonban egy férfi holttestre bukkannak egy sikátorban, aki fura sérüléseket visel magán: a teste nagy része megégett, ruhái azonban sértetlenek, ami szinte kimeríti a lehetetlen fogalmát. Az ügyben nyomozó Faustino Brier tudja, hogy nem ez volt az első áldozat és nem is ő lesz az utolsó. A nyomozó ráadásul még azzal is tisztában van, hogy pontosan egy évet kell várni a következő holttestre.

Ha még mindez nem lenne épp elég rejtélyes kiderül, hogy egy kisfiú, akit mindenki csak „D” alanyként ismer egy sötét laboratóriumban várakozik és tanul. Nem beszélhet senkivel és nem érhet hozzá senkihez. Hatalmas és borzalmas erő lakozik benne, éppen ezért akik bezárták, sohasem fogják kiengedni. De mégis hogyan fonódik össze a szereplők sorsa? Ki lehet a gyilkos? Mi lehet a magyarázat azokra a fura sérülésekre? Milliónyi kérdés felmerülhet az olvasóban.

A kötet műfaját tekintve misztikus thriller, ami ebben az esős őszi időben az egyik legjobb választás, ha olvasnivalót keresünk. A regény stílusa állítólag a korai Stephen Kinget és Dean R. Koontz-t idézi, ami szintén garancia nemcsak a jó sztorira, de arra is, hogy igazán vaskos kötetet várhatunk: előzetes hírek szerint a mű legalább 600 oldalas lesz!

Ráadásul nem is kell már rá olyan sokat várni, a tervezett megjelenési idő ugyanis 2020. november 24! Sőt, az Agave Facebook oldala szerint az előrendelés már pár héten belül el is indulhat. Mi biztos lecsapunk rá, amint lehet, hiszen nagyon érdekes és izgalmas olvasmánynak ígérkezik.

Felkeltette az érdeklődéseteket a könyv? Tervezitek esetleg beszerezni? Írjátok meg nekünk kommentben!

Hozzászólások