DivatStílus

Új haj trend – Geóda stílus

Az évek alatt sok trend végigvonult a fiatalságon, ám mostanában a legtöbb inspirációt a kristályokból nyerjük, ami nem csoda, hiszen szépek és a természetből születnek. A geódák pedig kívülről unalmas köveknek tűnhetnek, miközben belülről csillognak és izgalmas színekben pompáznak. Ez a szimbolika már önmagban is elég meggyőző.
Az utóbbi időkben az instagramon láthattunk már különböző geóda inspirálta sminkeket, körmöket, tortákat, de a legutóbbi újdonság az a haj.

A legegyszerűbb az ametisztre hajazó ombre, kékes-lilás árnyalatokkal, de többen más geódáknak a mintájára szeretnék befesteni a hajukat. Az időzítés pedig tökéletes! Nemsokára itt a nyár és a jó idő, amikor jönnek a fesztiválok, kicsit megvadulhatunk!

Honnan ered ez az új trend?

A geóda hajstílus eredeti megálmodója Monica Prusa, egy 40 éves nő Kaliforniából. Elmondása szerint mindig a természetből merítette az ihletet, a különböző kristályok pedig gyönyörűek és a színeik véget nem érő kombinációkat adhatnak.
Néha a vendégei elhozzák neki azt a geódát, vagy egy nekik sokat jelentő ékszert, ami az alapot szolgáltatja az új hajukhoz. Ezután már az ő dolga megvalósítani a lányok álom-haját. Néha egy-egy kő színei nem néznek ki jól, mint hajviselet, ilyenkor a saját kreativitását használja ki. Állítólag még nem született két ugyanolyan frizura a kezei között ebben a stílusban.

Igaz Kaliforniáig nem éri meg elmenni egy új frizuráért, de Monica instagramját itthonról is nézegethetitek.

Hogyan készül?

A magyarázatot Cherintől kapjuk meg. Rengeteg festéket kell hozzá, nem feltétlenül lehet egy hajkímélő módszer.
A műveletet a haj kiszőkítésével kezdjük, amit ezután festünk át egy szőkés fehérre (Redken Shades 9v/clearrel tüntetik el a sárgát). A hajunkat csak ezután kell megszárítani, s így a száraz haj középső részére vihetjük fel az ametisz lilát, a holdkő kéket pedig a hajvégekre. A hajszínünk így már egészen hasonlatos egy félbehasított geódára. Ám itt még nem vagyunk teljesen kész!

Cherin titka, hogy fénylő árnyalatú hajfestéket használ, majd egy hajkefével végigmegy a tincseken, emulgeálja a festéket, amit még szabad kézzel kever kicsit össze, hogy ne legyenek a színek olyan rikítók.

 

Nektek hogy tetszik ez az új trend? Kipróbálnátok?

 

képek forrása: http://elitedaily.com, http://www.more.com, https://www.instagram.com/monicaprusa/

Hozzászólások

Kaprinyák Dóra

Teával üzemelő firkászati keresztmetszet, az esztétizmus kézfogója. Pingvinadmirális a könyverődben.