Könyvek

Új borítóval érkezik a Horgonyhely!

Moskát Anita nagy sikerű, 2015-ben megjelent regénye a fantasy-körökben már megjelenésekor nagy feltűnést keltett. Mindez köszönhető volt az egyedi és merész témaválasztásnak és nem mellesleg a gyönyörű és kifejező borítónak is.

A Gabo Kiadó úgy döntött, hogy a regény cseh megjelenésének tiszteletére idehaza is új borítót érdemel a kötet. Az új design teljesen más, sokkal letisztultabb stílusú, mint az eredeti, emiatt kicsit meg is osztja az olvasókat. A borítóterv – ugyanúgy, mint az előző könyvnél – ezúttal is Szabó Vince munkája.

A történet egy olyan világban játszódik, ahol mindenki szó szerint röghöz van kötve. A nők által uralt társadalomban egyedül az képes a vándorlásra, kereskedésre és egyáltalán egy bizonyos távolságon túli utazásra, aki várandós. Ebben a furcsa berendezkedésben három ember keresi különféle módokon a kitörési lehetőséget.

Vazil, aki a saját könyvtárhajójához kötött, titokban az egyenjogúság eszméjét hirdeti míg lánya, Helga már nagyon szabadulni szeretne a hajóról, de ez csak egy módon lehetséges: ha teherbe esik, méghozzá minél hamarabb. Harmadik szereplőnk Lars, a férfiak számára tiltott mágiát űzi, ami az egész addigi világrendet felforgathatja.

A Horgonyhely, mely Moskát Anita második regénye, a szabadság és a mások feletti uralom kérdését boncolgatja. Mi mindenképpen ajánljuk elolvasásra akár a régi, akár az új borítós verzióban, amely 2024. februárjában jelenik meg!

Az új kiadást már elő is rendelhetjük a kiadó webshopjából 30% kedvezménnyel!

Moskát Anita – Horgonyhely

Egy birodalomban, ahol a föld oda köti az embert, ahová megszületett, csak azoknak van reménye a vándorlásra, a kereskedelemre és a hatalomra, akik várandósak. Ebben a nők uralta, különös mágiával átitatott világrendben három rendkívüli személy keresi a kitörés lehetőségét.
A könyvtárhajójához kötött Vazil titokban az egyenjogúság eszméjét hirdeti és a nők vándorlásának okait kutatja, hogy egy napon mindenki szabad lehessen. Lánya, Helga azonban szabadulna a hajótól, ahová születése óta kötődik, ezt pedig csak egyféleképpen teheti meg: ha teherbe esik, minél előbb. Lars a föld férfiak számára tiltott mágiáját űzi, ami által különleges hatalomra tesz szert – ez pedig az egész világukat felforgathatja.
Moskát Anita merész témát feszegető, lenyűgöző regénye felülbírálja az előítéleteket, és egy sötét és kíméletlen történeten belül keresi a választ a kérdésre, hogy mi a szabadság és a mások feletti uralom ára.

Hozzászólások