FilmekMédia

Top 5 zombis film, amit megéri megnézni

Ha ijedezésről, természetfeletti gonosz lényekről van szó, az embernek legtöbbször a vámpírok és vérfarkasok mellett a zombik jutnak eszébe. Agyra éhes, az említett szervvel nem rendelkező élőhalottak, akiket könnyű elintézni, mégsem ártalmatlanok és igen sok gondot okoznak nekünk. A mai napon öt olyan zombis filmet hoztunk el nektek, amit hiba lenne kihagyni, és amit bárki nézhet, legyen félős vagy a legélethűbb horrort is faarccal végignéző az illető.

 

1, Haláli hullák hajnala

2, 28 nappal később

Jim (Cillian Murphy) felébred a kómából, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, az egész épület, üres és néma az egész város. Jim semmit sem ért, rémülten bóklászik a kihalt metropoliszban. Végül rátalál egy emberpár, túlélő, mindentől rettegő menekülők. Nemsokára találkoznak azokkal is, akik elől menekülni kell. Egykor emberek voltak, ám a gyilkos vírusnak köszönhetően már csak fékevesztett őrültek, akik ölni akarnak. Jim huszonnyolc napig feküdt a kórházban, de ez elég volt ahhoz, hogy Anglia szinte elnéptelenedjen.

3, Zombieland

Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt; a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében. Ám amikor négyszemélyessé szervezik a csapatot, már nem biztosak, mi volna jobb: megbízni egymásban, vagy a zombik kitárt karjába futni. Ez az a film, aminek minimum a plakátját vagy a trailerjét mindenki látta egyszer, és a zombikról rögtön ez jut az ember eszébe. Vicces, romantikus, lebilincselő.

4, Hullajó

A filmben a Koponya-szigetről kerül egy új zélandi kisváros állatkertjébe egy ocsmány kinézetű és vérengző patkánymajom. A legenda szerint ezek úgy „jöttek létre”, hogy a kalózhajók patkányai elözönlötték a szigetet és megerőszakolták a helyi majmokat, majd a bennszülöttek fekete mágiát űztek az ivadékaikkal, talán még szűzlányok vérét is itatták velük. Akit ez a szerzet megharap, annak már nincs sok hátra, zombiként azonban tovább létezhet. Lionel házisárkány anyukája is áldozata lesz a lénynek, később az otthonukban egyre csak sokasodnak a jobb létre szenderült, ám feltámadt népek, akik nem csak vérszomjasak, de virgoncak is. Ijesztőnek egyáltalán nem ijesztő, a horror-vígjáték, azon belül a horror-paródia kiemelkedő alakja, gyenge idegzetűeknek azonban a tömérdek hulló bensőség miatt nem ajánlott, még éhgyomorra sem.

5, Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére

Ben, Carter és Augie, a három középiskolás cserkész megpróbál új tagokat toborozni Rogers cserkészvezető felderítő csapatába. Nem sejtik, hogy az éjszakai táborozás és a férfieltűnése milyen következményekkel jár. Amikor az élőholtak hordája rászabadul a kisvárosra, a három cserkészt és a dögös pincérnőt egymás mellé sodorja a véletlen, és akaratlanul is hősöket csinál belőlük. A világ leggroteszkebb csapata mindent megtesz, hogy megmentse az emberiséget az oszladozó holtak seregétől. Furábbnál furább jelenetek, zombimacska és zombi-bambi, Britney Spears-t éneklő élőhalott! Garantált nevetés az elejétől a végéig!

Vannak klasszikusok, amikről mindenki hallott, és vannak, amik megbújnak a háttérben, és a legtöbben nem is tudják mennyi akciót és poént hagynak ki. Mit kell tenni, ha újjászületik a természet? Élőholtakat nézni!

 

Filmdroid, Port.hu

Hozzászólások