BeautyÉletmódStílusSzépségápolás

Tippek, hogy könnyebben bánj a hajaddal

Gyakran irigyeljük a reklámokban látott szép, dús hajkoronákat. Sokszor gondot okozhat a kócos, töredezett, csomósodó frizura. Szerencsére sok praktikát bevethetünk, hogy megkönnyítsük a harcot. Ma elhoztunk nektek párat ezekből.

1.) Rendszeres egészségügyi vágás

Az, hogy milyen gyakran kell(ene) levágatnod a hajad, függ attól, hogy milyen gyorsan nő, illetve kapcsolatban áll a típusával is. A legbiztosabb megoldás megkérdezni a fodrászod, hogy mit ajánl. Ha a hajvégeid nem töredezettek, a hajad egészséges lesz, kevésbé fog kócosodni, csomósodni. Sokkal ápoltabb hatást kelt, könnyebb lesz fésülni, és a hajszerkezetednek is jót tesz.

2.) Szárítsd be

Elkerülheted a hajvasalást, ha hajmosás után beszárítod a frizurád. A legegyszerűbb, ha körfésűvel csinálod, de minél hosszabb a hajad, annál több türelem kell hozzá. Ha közben jól átfésülöd, nem fog összeragadni, és másnap reggel sem lesz már olyan kócos. Ajánljuk, hogy használj hajsímító spray-t és/vagy hővédőt. Ezeket a hajad alsó részére, a végeire fújd. A mennyiséggel légy óvatos, könnyen bezsírosodhatnak a hajtöveid.

3.) Ne dörzsöld!

A vizes hajat ne próbáld meg szárazra törölni törülközővel! A hajszerkezetednek egyáltalán nem tesz jót. Helyette finoman nyomkodva, a törülközőt odaérintve próbáld meg a csöpögő vizet felszárítani. A teljesen vizes hajat ne fésüld, mindenképp várj vele, amíg legalább egy kicsit szárazabb lesz! A legbiztosabb, ha 1-2 percet szárítod, mielőtt elkezdenéd kibontani.

4.) Megfelelő sampon, hajpakolások

Az egyik legfontosabb alappillére a szép, ápolt hajnak a megfelelő termékek használata. Válassz a hajtípusodnak megfelelő sampont, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy ne mosd túl gyakran. Ha te nem találod a megfelelőt, konzultálj a fodrászoddal, próbálkozz növényi termékekkel. (Pl.: csalánsampon)

5.) Fésülés

Ne csak reggel fésülködj, hanem este is. Nem fogsz olyan kócosan ébredni, ha lefekvés előtt is kifésülöd a hajad. Valamint sokkal könnyebb, ha hajmosás előtt is kibontod, mert így nem kuszálódnak annyira össze a szálak. Ha nagyon kócos típus vagy, ruházz be egy kis utazófésűre, legyen mindig a táskádban.

forrás: pixabay.com

 

 

 

Hozzászólások