EgészségÉletmódSport

Tippek a nyári edzéshez

A nyár közepe felé egyre gyakrabban van kánikulaSokkal nehezebb ilyenkor edzeni, izzadunk, gyorsabban megszomjazunk. Mégsem szabad kihagyni a betervezett edzéseket.

Néhány tanácsot hoztunk nektek, hogy könnyebben menjen.

 

Folyadékpótlás

Tudjuk, hogy mindenhol erről prédikálnak, de valóban elengedhetetlen, hogy elegendő vizet igyunk. Ez a nyáron különösen fontos, főleg, ha mozogsz Ha nem viszel be elég folyadékot, fájhat a fejed, szédülhetsz, rosszul lehetsz, akár ki is száradhatsz. Edzés előtt is igyál meg 2-3 deci vizet, és utána se felejtsd el pótolni a folyadékot. Egy kiadós mozgás utáni hűvösebb zuhany is nagyon jól tud esni,  felhevült testre viszont nem tanácsos hirtelen hideg vizet engedni

Időzítés

A kora reggeli, vagy késő délutáni, esti órákban érdemes edzeni. A déli órákban nagyon tűz a nap, és ha esetleg otthon is edzel, akkor is vigyázz, ha túl meleg van a szobában. Engedj be mindig friss levegőt! Ha teremben edzel, akkor ott bizonyára van légkondi, és a legtöbb helyen jól is lövik be a hőmérsékletet, de ha túl hideg van, nyugodtan edzz hosszúnadrágban, mert könnyen meg lehet fázni.

Megfelelő ételek

Nyáron a nagy melegben sokunknak kevésbé, vagy alig van étvágya. Ha nem eszünk eleget, akkor rosszul lehetünk, szédülhetünk. Ilyenkor ragaszkodjunk a kisebb porciókhoz, de többször. Ajánlott, hogy a  reggelink legyen nagyon tartalmas, napközben pedig leginkább a könnyű húsok, gyümölcs és zöldségsaláták, smoothie-k adhatnak elég energiát. A leghatékonyabban feldolgozott ételek azok, amelyeket közvetlen edzés előtt, vagy utána fogyasztunk el. Figyeljünk az ételek minőségére is!

 

Öltözet

Ezeken kívül kiemelten fontos a megfelelő ruházat. Viselj könnyed, légáteresztő anyagokat. Ha otthon edzel, akár alsóneműben is csinálhatod, a lényeg, hogy neked kényelmes legyen. Ha teremben, arra is figyelni kell, hogy ne mutass túl sokat magadból. Ilyenkor duplán fontos, hogy használj a gépeken törölközőt!

Motiváció

Ha nyomott a hangulatunk, nincs kedvünk edzeni, motiváljuk magunkat!
Vannak, akiknek a videók, vagy képek válnak be, vannak, akiknek a zene vagy a meditáció segít. Bármi is legyen a te kedvenced,  mindenképpen szánj rá időt edzés előtt, így mentálisan is felkészült leszel. Tudatosítsd magadban, hogy ha mindenre odafigyeltél, ezzel jót teszel magadnak.

A források a képekre kattintva érhetőek el.

Hozzászólások