HírekMédiaSorozatok

The Magicians: Kezdett a 4. évad, berendelték a 5.-et is

A Lev Grossman regénye alapján készült széria hamar belopta magát az emberek szívébe, így január 23-án a Varázskapus diákok immáron a 4. évaddal tértek vissza a televíziók képernyőjére. A sorozat sikerét továbbá az is bizonyítja, hogy egy nappal az új szezon indulása előtt, a SyFy berendelte az 5.-et is. Figyelem, a továbbiakban spoileres információk is olvashatók!

Az előző évadban főhőseink a mágia visszaszerzéséért küzdöttek, miután egy korábbi tettük eredményeként a varázslat forrását egyszerűen elzárták előlük az istenek. Bár a helyzetük igen kilátástalannak tűnt, rábukkantak a “Hét kulcs” történetére, amely megmutatta nekik mit kell tenniük, hogy visszakaphassák. Kisebb-nagyobb kudarcok után, végül sikerült mindent végrehajtaniuk, ami a könyvben le volt írva. Persze, semmi sem alakult zökkenőmentesen, a “Könyvtár” nevet viselő szervezet kisajátította a mágiát, és Alice kivételével mindenkinek törölték a memóriáját. Az igazán nagy problémát ugyanakkor az egyikük testébe beköltöző szörny jelenti, akit a varázslat visszaszerzésének ideje alatt akaratlanul kiszabadítottak. A “Könyvtár” mellett, ő lesz a 4. évad egyik főgonosza.

Főszereplőink visszakerültek a való világba, ahol egy teljesen új személyazonossággal, átlagos emberként élik a mindennapjaikat. Nem emlékeznek a korábbi életükre, és a mágiáról sem tudnak semmit. A rájuk rótt varázslatnak köszönhetően a külsejüket is teljesen másnak látja mindeni, még ők maguk is. A csatorna egy zseniális promó videót forgatott le a 4. évadhoz, amelyben a Joshból Isaac-ké vált Uber sofőr elviszi egy útra a többieket.

A negyedik évad első részében bepillanthattunk a karakterek új életébe, akik idővel kezdenek rájönni, hogy valami nincs rendben körülöttük. Míg a szereplők nagy része a varázslat nélküli világba kerül, Julia – aki egy Kim nevű nőként éli a mindennapjait – meghívót kap a Varázskapu egyetemre, ahová fel is veszik. Margo, Kady, Penny és Isaac szintén teljesen új személyazonosságot kaptak, ám ebben az epizódban mégis egymásra találnak. Közben a tőlük távol lévő Quentinre rálel az Eliot testében megbúvó szörny, Alice pedig a “Könyvtár” börtönében raboskodik, és a Mikulással beszélget.

Az eddig látottak alapján a negyedik évad sztorija igen ígéretesnek mondható, és rengeteg érdekes történetszálat tartogat a számunkra. A The Magicians – amit akár Harry Potter és a Narnia krónikái sötét szerelemgyerekének is tekinthetünk – ugyanakkor nem áll meg ennyinél, hiszen az ötödik szezon érkezését már hivatalosan bejelentették.

Hozzászólások