MédiaSorozatok

The Flash sorozatajánló

A Flash Amerikában, a DC Comics képregényeiben kelt életre. Legelőször 1940 januárjában a Comics #1-ben jelent meg Gardner Fox és Harry Lampert keze munkájaként és hamar be is lopta magát a köztudatba, így az USA-ban ma már a legismertebb képregényhősként emlegetik.
Barry Allan legelőször az Arrow (A zöld íjász) második évadának a végén tűnt fel. Aki ismeri a sorozatot az tudja miről beszélek ha azt mondom Grant Gustin, mély benyomást tett a nézőkre és úgy látszik a készítőkre is, hiszen nem volt kérdés ezek után, hogy hamarosan a CW képernyőjén ismét megpillanthatjuk, immár a saját sorozatában. Hogy miért varázsolja el azt a sok embert, a jelenleg még az első évadánál tartó The Flash?
A történet arról szól, hogy  Barry Allen (Grant Gustin) bűnügyi helyszínelő egy egyszerű, de fura képességgel. Ám mikor a S.T.A.R. labor részecskegyorsítója felrobban, hatalmas nukleáris vihar keletkezik és egy villám belecsap Barry-be, aki kómába esik. 9 hónapon keresztül fekszik eszméletlenül és mikor felébred azzal szembesül, hogy kockahasa lett. Hamarosan rájön, hogy nemcsak az izomzata lesz sokkal csábítóbb mint amilyen eddig volt, hanem szervezete olyan mértékben felpörgött, hogy képes villámsebességgel rohanni és gyorsabban is gyógyul az átlag embernél.
A S.T.A.R. labor megmaradt dolgozóival és Dr. Wellsel (Tom Cavanagh) együtt, izgatottan állnak neki tesztelni, mire képes az újonnan elnevezett Flash (Villám), de hamarosan rájönnek nem ő az egyetlen, aki a részecskegyorsító erejével szuper erőre tett szert. Barry elhatározza, hogy elkapja a metahumán embereket és ezzel egy időben  megkeresi azt a ‘sárga csíkot’, aki kiskorában megölte édesanyját.
A sztori kicsit összetett, főszereplőnk újabb és újabb képességeket fedez fel magán és egyre több rejtélyre derül fény. Már a sorozat elején azon kezdünk el gondolkozni, hogy vajon Barrynek milyen gyorsan kell ahhoz futnia, hogy elérje azt a sebességet, ami az időutazáshoz szükséges, esetleg eléri-e egyáltalán. Vagy hogy Iris – a rendőrfőnök lánya, akinél Allen felnőtt – rájön-e arra, hogy Barry szerelmes belé, na meg azon, ki is valójában Dr. Harrison Wells és hogyan, s miért robbant fel a részecskegyorsító.
Kétség kívül úgy gondolom, hogy a legérdekesebb karakter maga Wells, hiszen szinte az összes rész végén az ő életébe tekinthetünk bele néhány perc erejéig ahol eléggé kétértelmű és titokzatos dolgok történnek, amik alapos gyanút adnak arra, mégsem olyan jófiú, mint ahogyan azt az epizód alatt mutatják. Az egyetlen ember, aki sejt valamit, az a rendőrfőnök, alias West nyomozó (Jesse L. Martin). De vajon igaza van? Ha tényleg olyan rossz ember, akkor a doktornak dolgozó Cisco (Carlos Valdes) és Caitlin (Danielle Panabaker) tudnak valamit? Esetleg sejtenek valamit? Rengeteg kérdést vet fel ez a személy és számomra maga a megfejthetetlenség egy bizonyos részig.
A sorozatban egyedül azt sajnálom, hogy a két fiatal tudósról (Cisco-ról és Caitlinről) nem tudunk valami sok dolgot. Persze az ő életükbe is betekintést nyerünk, de csupán annyi ideig, míg megtudjuk mi történt azelőtt a bizonyos robbanás előtt. Még West nyomozóról is több az információ, a fiatal Barry révén, pedig szerintem neki kevesebb a szerepe, legalább is kevésbé érdekes.
Cisco karakterét egyébként nagyon bírom. Maga a megtestesült humor, rengeteg poént hallhatunk tőle, Carlos nagyon jó választás volt arra, hogy őt játssza. Ennek ellenére Caitlin a szöges ellentette. Ő inkább az a csendes, aggodalmaskodó alkat, aki kevés érzelmet mutat magából, egészen addig, amíg halott vőlegényéről szó nem kerül. Danielle, akit ismerhetünk a Péntek 13-ból vagy akár A tébolyultakból, eléggé profin alakítja ezt a szerepet.

Akivel nem vagyok elégedett, az Rick Cosnett. A színészt nem ismertem korábbról és a neten utánanézve sem találtam korábbi filmeket tőle, de lehet pont ez az oka annak, hogy kissé amatőrnek tűnik. Nem mondom, valóban érdekes az ő karaktere, hiszen ő játsza Iris West barátját és a nyomozó társát és ezzel kereszttűzbe kerül, de hát… Remélem hamar kikerül a képből vagy valami olyan dolgot tesz amivel megkedvelem. Mondjuk rendesen színészkedik. Ha már Iris szóba került, Candice Patton véleményem szerint sokat fejlődött a Guest-ben való szereplése óta, és ezért pacsit neki.

Tom Cavanagh alakítása fogott meg a legjobban, akárcsak a korábban említett Wells karaktere. Kétség kívül, ha jó a színész, akkor még a legunalmasabb szerepet is fel lehet dobni, na nem mind ha ez unalmas lenne, sőt. Tom szerepelt a Luxusdokik sorozatban, a A Killer Among Us-ban és Hajsza a sorozatgyilkos nyomában és még pár filmben/sorozatban. Nem tudom nektek mennyire maradt meg az arca ezeknek az említésére, de számomra a sikert biztos hogy ebben a sorozatban kapta meg. Gratulálok Dr. Wells!
Végül beszéljünk akkor Grant Gustinról. Mint említettem, megérdemelt már egy saját sorozatot. Legelőször az A Mother’s Nightmare-ben láthattuk őt Chris szerepében még 2012-ben, majd csak utána találkozhattunk vele a Zöld íjászban. Tehetségéhez készség sem fér, szuper humora van és rettentő jól alakít… na meg a kinézete se semmi, igaz lányok?
Összegezve itt a végén a gondolatokat a Flash egy nagyon szuper sorozat. Kicsit olyan érzése van az elején az embernek, mintha a Smalville-t és a Zöld íjászt meg még egy-két hasonló sorozat kutyulékját nézné, ami nem minden esetben egy jó pont, de hamar kinövi magát. Érdekes, figyelemfelkeltő, de elsősorban igen akció dús. 

Hozzászólások

Benedek Eszter

Kétségtelenül könyvfüggő vagyok. Pontosan ezen okból kerülöm a könyvesboltokat a bevásárlóközpontokban. Kár, hogy a webshopokat nem lehet... ?

2 thoughts on “The Flash sorozatajánló

 • Drága Agathám!
  Őszinte leszek, nem nagyon ismerek sok filmet (inkább meséket), de ezzel az ajánlóddal felkeltetted az érdeklődésemet és majd sort kerítek rá, hogy megnézzem.
  Szóval köszi!
  Puszillak, Kitti

  Reply
  • Drága Kitti!

   Örülök hogy elnyerte a tetszésedet a Flash ajánlóm. Úgy gobdolom tényleg nagyon akciódús, humoros és érdekfeszítő is, szóval továbbra is csak ajánlani tudom, illetve mondani, hogy minél hamarabb kezd neki! 😉

   Csók, Agatha

   Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .